pavasara-foto-majas-lapai5mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas Zupas virtuvei- 10

12.10.2019 12:00

dsc_0052.jpg12.oktobrī ēdnīcā "Kā mājās" uz svētku pusdienām pulcējās Kandavas evaņģēliski luteriskās draudzes Zupas virtuves klienti un viesi, lai atzīmētu Kandavas zupas virtuves desmit gadu jubileju.

Atklājot pasākumu, klātesošos uzrunāja Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, sakot paldies Kandavas Evaņģēliski luteriskajai draudzei un personīgi Zigrīdai Pelītei par svētīgo darbu, ko visi kopā veic, lai palīdzētu ikvienam, kuram šobrīd dzīvē iet grūtāk. “Lai pildot šo aicinājumu, nepietrūkst uzņēmības un sapratnes, lai vienmēr pavada ticība un spēks!” vēlēja I.Priede.

Mācītājs Raimonds Mežiņš, kurš pirms desmit gadiem, kad tapa zupas virtuve, kalpoja Kandavas evaņģēliski luteriskajā draudzē, pastāstīja par šīs idejas rašanos. Tas noticis krīzes laikā, kad draugi no Dānijas piedāvājuši savu palīdzību Kandavas iedzīvotāju atbalstam. “Bija vajadzīgs vadītājs, kurš organizētu šo palīdzības sniegšanu. Es lūdzu Dievu un Viņš uz mani runāja, ka īstais cilvēks ir tepat blakus. Neatkarīgi no manas lūgšanas, arī Zigrīda bija lūgusi, ka vēlas palīdzēt līdzcilvēkiem. Tā es uzrunāju Zigrīdu un viņa piekrita.” - atmiņās dalījās R.Mežiņš.

Svētku organizatore, zupas virtuves koordinatore Zigrīda Pelīte uzsvēra, ka ir pateicīga Dievam par šo dienu, kurā zupas virtuves klienti var būt kopā un baudīt siltu maltīti, pateicoties labiem ļaudīm, kuri ziedo zupas virtuvei. Ir veikti aprēķini, ka šo desmit gadu laikā ir apēstas 128 324 porcijas, tāpēc liels paldies tika teikts arī ēdnīcas darbiniecēm par lielo ieguldījumu gardo maltīšu pagatavošanā.

Z.Pelīte pateicās arī savai komandai, kas ir neatsverami palīgi ikdienas darbā- Ivetai, Mārītei, Mihaelam, Astrīdai un citiem.  Klātesošos svētkos uzrunāja NBS kapelāns Uģis Brūklene, mācītājs Atis Freipičs un Vilnis Auziņš.

Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākumu kuplināja Tīsu ģimene no Talsu novada.



back to top