pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavā koši iemirdzas svētku egle

05.12.2019 17:00

dsc_0055.jpg5.decembra vakarā Kandavas vecpilsētas promenādē pulcējās lieli un mazi kandavnieki, lai kopīgiem spēkiem spožās gaismiņās liktu iemirdzēties lielajai pilsētas eglei.

“Varbūt nedaudz ir skumji, ka tā ziemas pasaka, kuru pirms pāris dienām mums dāvāja daba, ir nokususi, bet ne jau sniegs ir tas, kurš rada mūsos sirsnību un gaišumu- tie esam mēs paši”, klātesošos uzrunāja Kandavas novada domes priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, vēlot visiem sirds siltu, labu domu un mīlestības pilnu svētku gaidīšanas laiku.

Pirms egles iedegšanas, tika sumināti novadu skolu Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas skolēnu un datorgrafikas skolēnu darbu izstādes “Svētku rota Latvijai” laureāti: kandavnieces Alīna Sanija Mantaja un Beatrise Vilkauša, un Sonora Ozoliņa no Vānes.

Pateicība tika izteikta uzņēmējam, mežsaimniekam Viesturam Valdim Dreimanim, kurš no sava īpašuma mežiem pilsētai svētku egli ir dāvinājis vairāku gadu garumā, arī šogad. Paldies tika sacīts arī māksliniekiem Tomam Grinbergam un Jānim Jirgenam par gaumīgo eglīšu rotājumu izgatavošanu.

Līdz ar lielās pilsētas egles iedegšanu promenādē iemirdzējās arī Kandavas novadu skolu sarūpētās un greznotās eglītes. Kopīgās rotaļās un dejās klātesošos iesaistīja Suns, Kaķis un Pele.  

back to top