pavasara-foto-majas-lapai7mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ģitārists Vjačeslavs Mitrohins "Latviešu blūzi un ne tikai..."

16.10.2020 19:00 - 20:30

kandava.jpg

“Latviešu blūzi” ir unikāls koncerts , kurā izcilais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins atskaņo savu programmu Latviešu blūzi. Tā iemūžināta arī diskā. Koncerta īpašais viesis ģitārists un komponists Aivars Hermanis. Koncertā skan Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Vjačeslava Mitrohina un Aivara Hermaņa dziesmas blūza stilā.

Atskārsme par to, ka lielā daļā latviešu popmūzikas dziesmu rodamas apslēptas blūza vai spiričuela harmonija, ritmika un forma, ģitāristam Vjačeslavam Mitrohinam radās pirms vairākiem gadiem, vienlaikus ar ģitāras meistaru Aivaru Hermani, un abi ķērās pie pašmāju hītu blūza versiju izstrādāšanas. Dažas no tām ģitāristu dueta priekšnesumos izskanēja jau mūzikas un mākslas festivāla Bildes koncertos, liekot sajūsmināties par latviešu skaņražu prasmi iekodēt blūza atslēgu pat četrdesmit gadus senos sacerējumos. Šie priekšnesumi ļāva cerēt, ka ar laiku latvisko blūzu virkne tiks iemūžināta arī albumā, un beidzot šis skaistais brīdis sagaidīts!

 Pirmoreiz blūza nosaukumu latviešu estrādes žanrā savās dziesmās iemūžināja komponisti Aivars Krūmiņš (Blūzs, 1971) un Uldis Stabulnieks (Miglas blūzs, 1972). Vairāku latviešu autoru radītās melodijas Vjačeslava Mitrohina aranžējumos tagad iemūžinātas jaunā albuma Latviešu blūzi programmā, kur iekļauti arī paša Mitrohina, kā arī Aivara Hermaņa skaņdarbi. Eksotisku noti priekšnesumiem piešķir paša Vjačeslava Mitrohina dziedājums latviešu valodā ar vieglu krievu akcentu. Jaunā diska Latviešu blūzi producents un skaņu inženieris ir pats Vjačeslavs Mitrohins, ieraksts tapis mūziķa skaņu ierakstu studijā MMBand Studio. Diska producēšanā aktīvi piedalījušies arī Aivars Hermanis un Raimonds Macats, albuma dizaina autore un fotogrāfe ir Anna Mitrohina.

Koncertā skan ne vien Latviešu blūzi, bet arī skaņdarbi no Vjačeslava Mitrohina kaverversiju „zelta” repertuāra

Biļetes cena: eur 9,-     t.63182040 Kandavas kultūras nama kase

https://www.bilesuparadize.lv/...

back to top