pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Zemīte" nosvin desmito gadskārtu

29.02.2020 18:00 - 01.03.2020 - 01:00

dsc_0603.jpg29.februāra vakarā Zemītes tautas namā pulcējās dejotāji un dejas mīļi, lai ar koncertu “Zemītē danci veda” nosvinētu vidējās paaudzes deju kolektīva “Zemīte” desmit gadu jubileju.

Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Zemīte” dibināts 2010. gada 23. septembrī, Zemītes tautas namā. Sākotnēji to vadīja Kandavas kultūras nama vadītāja Agrita Rožkalne, bet šobrīd vadības groži nodoti Ineses Cīrules rokās. Kolektīvs aktīvi piedalās gan Zemītes pagasta, gan Kandavas novada pasākumos, gan labprāt izbrauc uz citiem novadiem.

“Zemītes” sadanča desmitgades jubilejas koncertā sadancoja kolektīva ikgadējie draugu kolektīvi: Zantes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ducele” (vadītāja Marita Jekuma), vidējās paaudzes deju kolektīvs "Pūre" (vadītāja Inese Cīrule), jauniešu deju kolektīvs “Pūrenieks” (vadītāja Inese Cīrule) un Bukaišu pagasta senioru deju kolektīvs "Vārpa" (vadītāja Liāna Kozlovska).

Pasākuma laikā tika sveikti esošie un bijušie kolektīva dalībnieki, kuri labprāt dalījās atmiņās par kopā pavadīto laiku.

Saldus sveicienus jubilāriem bija atvedusi Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, raitu deju soli turpmākos desmit gadus vēlēja Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte, Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha un bijusī kolektīva vadītāja, Kandavas kultūras nama vadītāja Agrita Rožkalne.

  Pēc svētku koncerta VPDK “Zemīte” dalībnieki dalījās pārdomās, kāpēc izvēlējušies dejot kolektīvā- kādam tas ir bijis nepiepildīts bērnības sapnis, kādam - vēlme uzturēt sevi pie veselības un labā fiziskā formā, kādam tā ir vēlēšanās latvju tradīcijas nodot nākamajām paaudzēm, bet kādam- vienošanās ar otru pusīti:  es ar tevi makšķerēt, tu ar mani padejot, tomēr visi kā viens piekrita, ka dejošana – tas ir dzīvesveids un kopā būšanas prieks. Pasākums bija emocijām bagāts un atmiņā paliekošs, gluži atbilstošs svētku sauklim- “Gads ir devis lieku dienu, to vajaga nodancot!!!”.

back to top