Par ūdens paraugu rezultātiem, ūdens ņemšanas vietās Kandavas pilsētā04.01.2018
2017. gada decembrī ūdens ņemšanas vietās Kandavas pilsētā tika veikta ūdens paraugu testēšana. Kā redzams testēšanas pārskatā (Testēšanas pārskats Nr. PV-2017-P-78446.01), visi rādītāji atbilst normām, ūdens ir labas kvalitātes un droši lietojams pārtikā.
Koliformu un Escherichia coli rādītāji: 0 KVV/100ml (šeit un šeit)
Parauga ņemšanas vieta: Avotiņš, Kūrorta ielā, Kandavā. Rezultāti:
Rādītājs | Metode | Rezultāts | Maksimāli pieļaujamā norma saskaņā ar 1. pielikumā MK2017. gada 14. novembra not. Nr. 671 |
Amonija joni | LVS ISO 7150-1:1984 | <0,050mg/L | 0,50 mg/l |
Duļķainība | LVS EN ISO 7027-1:2016 | 0,11 NTU | 3,0 NTU (nefelometriskās duļķainības vienības) |
Elektrovadītspēja | LVS EN 27888:1993 | 646 -µS/cm(200C); termokompensācijas korekcija;mērīts pie 14,70C | 2500 µS cm-1 20 °C temperatūrā |
Hlorīdi | LVS EN ISO 10304-1:2009 | 21,6±1,1 mg/L | 250 mg/l |
Kopēja dzelzs | LVS EN ISO 17294-2:2016* | <0,020 mg/L | 0,2 mg/l |
Mangāns (Mn) | LVS EN ISO 17294-2:2016~ | <0,005 mg/L | 0, 05 mg/l |
Nitrāti | LVS NE ISO 10304-1:2009 | 29,2 ± 1,5 mg/L | 50 mg/l |
Nitrīti | <0,05 mg/L | 0,50 mg/l | |
Permanganāta indekss (oksidējamība) | LVS NE ISO 8467:2000 | 0,95 mgO/L | 5,0 mg/l O2 |
pH | LVS NE ISO 10523:2012 | 7,0; 14,60C | 6,5–9,5 pH vienības |
Smaržas, garšas intensitāte | GOST 3351-74 p.2, p.3* | nav | pieņemama patērētājiem un bez būtiskām pārmaiņām |
Sulfāti | LVS NE ISO 10304-1:2009 | 19,1 ± 1,0 mg/L | 250 mg/l |
Summārais kalcijs un magnijs | LVS ISO 6059:1984* | 3,57 mmol/L |
|
Testēšanas pārskats Nr. PV-2017-P-78445.01
Parauga ņemšanas vieta: Avotiņš, Lielā ielā, Kandavā. Rezultāti:
Rādītājs | Metode | Rezultāts | Maksimāli pieļaujamā norma saskaņā ar 1. pielikumā MK2017. gada 14. novembra not. Nr. 671 |
Amonija joni | LVS ISO 7150-1:1984 | <0,050mg/L | 0,50 mg/l |
Duļķainība | LVS EN ISO 7027-1:2016 | 0,10 NTU | 3,0 NTU (nefelometriskās duļķainības vienības) |
Elektrovadītspēja | LVS EN 27888:1993 | 661 -µS/cm(200C); termokompensācijas korekcija;mērīts pie 16,00C | 2500 µS cm-1 20 °C temperatūrā |
Hlorīdi | LVS EN ISO 10304-1:2009 | 17,9±0,9 mg/L | 250 mg/l |
Kopēja dzelzs | LVS EN ISO 17294-2:2016* | <0,020 mg/L | 0,2 mg/l |
Mangāns (Mn) | LVS EN ISO 17294-2:2016~ | <0,005 mg/L | 0, 05 mg/l |
Nitrāti | LVS NE ISO 10304-1:2009 | 37,2 ± 3,7 mg/L | 50 mg/l |
Nitrīti | <0,05 mg/L | 0,50 mg/l | |
Permanganāta indekss (oksidējamība) | LVS NE ISO 8467:2000 | 1,33 mgO/L | 5,0 mg/l O2 |
pH | LVS NE ISO 10523:2012 | 7,1; 15,60C | 6,5–9,5 pH vienības |
Smaržas, garšas intensitāte | GOST 3351-74 p.2, p.3* | nav | pieņemama patērētājiem un bez būtiskām pārmaiņām |
Sulfāti | LVS NE ISO 10304-1:2009 | 21,0 ± 1,0 mg/L | 250 mg/l |
Summārais kalcijs un magnijs | LVS ISO 6059:1984* | 3,64 mmol/L |
|