Zemītes pamatskolas pirmsskolas grupa piedalās akcijā “Labo darbu nedēļa”10.10.2019
Akcija “Labo darbu nedēļa” 2019.gadā Latvijā norisinās no 7. Līdz 13. oktobrim un šīs akcijas mērķis ir mudināt ikvienu labiem darbiem, parādīt, cik viegla, patīkama un aizraujoša var būt palīdzības sniegšana un cik tā ir nozīmīga. Jo vienreiz izdarot kaut ko labu, Tu saproti, ka tas ir vienkārši un sagādā dubultu prieku - gan Tev pašam, gan tam, kurš iepriecināts!
Arī Zemītes pamatskolas pirmskolas grupa “Pipariņi”, audzinātājas Ingūnas Putānes mudināti jau laicīgi sāka gatavoties savam labajam darbam. Sākumā bija iniciatīva klasītē augļu žāvētājā žāvēt ābolus un izzināt, kā pašu rokām var izgatavot veselīgu našķi.
Bērni ar lielu aizrautību ķērās pie ābolu griešanas un žāvēšanas, kas izvērtās krietnā žāvētu ābolu krājumā. Tam sekoja ideja, ka ar šo garšīgo našķi varētu padalīties. Un tam radās risinājums- sagatavot mazas turziņas ar gatavo produkciju un doties iepriecināt pagasta centra seniorus ar šo mazo dāvaniņu. Čakli strādājot, uz “Labo darbu nedēļas” sākumu, bija sagatavotas aptuveni 20 dāvanu turziņas un 8.septembra pusdienas laikā pastaiga pa svaigu gaisu tika apvienota ar viesošanos pie centra mājās dzīvojošajiem senioriem. Bez īpašas iepriekšējas pieteikšanās, bērni audzinātājas pavadībā, apstaigāja mājas un iepriecināja ar savu veikumu satiktos ļaudis. Prieks bija abpusējs, gan saņēmējiem, gan dāvinātājiem. Turklāt, sirsnīgi aprunājoties, no satiktajiem pagasta ļaudīm bērni saņēma daudz uzmundrinošu vārdu, mīļu suminājumu un pat piedāvājumu apciemot arī viņus dārziņā. Tā kā piedāvājums nāca no dažādu putnu pazinējas un fotogrāfes Veronikas Ragauskas, tad tika jau sarunāta jauna tikšanās, lai karjeras nedēļas ietvaros, izzinātu kā no vaļas prieka putnu vērošanā un to paradumu izzināšanā veidojas ornitologa profesija.
Bet tā kā ikdienas ritumā ir ļoti daudz interesantu darbiņu un piedāvājumu, tā sakrita, ka šonedēļ 10.oktobrī ir arī Starptautiskā Putras diena, tad arī tai nācās cītīgi pagatavoties. Un “Pipariņu” grupa ķērās pie veselu četru putru gatavošanas un protams baudīšanas. Tika gatavotas - auzu putra, griķu putra, mannā putra un 7graudu putra. Darba procesā tika pētīts un garšots kādi izskatās katrai putrai domātie putraimi, kā tos savārīt gardā ēdienā un kādu ievārījumu pie kuras labāk likt, lai varētu izgaršot ne tikai tā saldumu bet kopīgo putras gardumu. Lielos katlus palīdzēja iztukšot arī citi pirmskolas grupiņu bērni.
Informāciju sagatavoja: “Pipariņu” audzinātāja Ingūna Putāne