pavasara-foto-majas-lapai9mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Tikšanās ar rakstnieci Ievu Samausku

07.03.2016
img_9181.jpg

Jau 4. gadu pēc kārtas Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolēni ir iesaistījušies Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Tāpat kā iepriekšējos gados visaktīvākie lasītāji un vērtētāji bijuši tieši sākumskolas skolēni (2.b, 3.a, 3.b, 3.c un 4. klase). Par to liels paldies jāsaka arī viņu klases audzinātājām un latviešu valodas skolotājām Ligitai Zāģerei, Andai Leizanderei, Sandrai Freimanei-Fjodorovai, Ainai Novickai un Gintai Bogdanovai. Savukārt pamatskolas grupā šogad iesaistījās 9 skolēni, bet no vidusskolas posma bija tikai 1 dalībniece. Kopā, ieskaitot arī divus vecākus, 2015.gadā „ Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” noteikumus izpildīja 63 dalībnieki.

Skolas bibliotekāre Daina Batņa katru gadu skolēnus, kuri iesaistījušies programmā “Bērnu žūrija”, cenšas iepriecināt, uzaicinot ciemos kādu bērnu grāmatu autoru. Tāpēc 7.martā visi programmas dalībnieki pulcējās skolas aktu zālē uz maziem lasīšanas svētkiem, lai tiktos ar rakstnieci Ievu Samausku, kuras divi darbi „Ķiķināšanas gadalaiks” un „Govs uz bagāžnieka” bija aizvadītā gada lasāmo grāmatu sarakstā.

3.un 4. klašu skolēni bija sagatavojuši nelielu priekšnesumu ar vairākiem Ievas Samauskas dzejoļiem. Pēc tam rakstniece pastastīja par sevi, par to, kā top viņas grāmatas un kas ir to iedvesmas avots. Bērniem vajadzēja atbildēt uz atjautības uzdevumiem, kas bija saistīti ar lasītajiem dzejoļiem.

Ieva Samauska paviesojās arī 5.b klases literatūras stundā, jo viņas pēdējais dzejoļu krājums „Skaļā klase” bērniem ļoti paticis un šķitis tieši par viņiem rakstīts. Jāpiebilst, ka šajā dzejoļu krājumā pausts emocionāli smalks un niansēts skolas vides un bērnu sajūtu attēlojums. Liekas, ka tos rakstījis kāds bērns pats.

Skolas bibliotekāre Daina Batņa saka paldies visiem "Bērnu žūrijas" dalībniekiem un cer, ka šogad lasītāju pulks būs vēl lielāks.

back to top