pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Notiks ikgadējās CSDD jauno velosipēdistu sacensības

19.04.2016 11:00

csdd-velobrauceji.jpgLai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, jau 23.gadu CSDD rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem – „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2016” un aicina visus skolēnus pieteikties tajā dalībai. Kandavas, Tukuma, Engures un Jaunpils novada skolēni sacentīsies CSDD Tukuma nodaļā 19.aprīlī, plkst. 11.00.

Katru gadu CSDD ar īpašām sacensībām jaunajiem velosipēdistiem veicina drošību uz ceļiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk mūsdienās tik aktīvajā satiksmes plūsmā gan pilsētā, gan ārpus tās. Tāds ir „Jauno satiksmes dalībnieku foruma - 2016” galvenais uzdevums.

Sacensību dalībniekiem jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki tiek iepazīstināti maču laikā.

Arī šajā gadā sacensības plānotas trijās kārtās. Pirmā kārta notiks Latvijas reģionos no 12.aprīļa līdz 27.maijam. Sāksim ar Zemgales pilsētu Dobeli un noslēgsim Krāslavā.

Otrā kārta jeb Latvijas fināls notiks no 1.jūnija līdz 2.jūnijam. Tajās piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu sava reģiona jeb pirmās kārtas sacensībās.

Un visbeidzot trešā kārta, kur piedalīsies Latvijas fināla uzvarētājkomanda. Tās būs Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības Čehijā no 2016.gada 15.septembra līdz 18.septembrim. Mūsu valsts labākajai komandai būs iespēja būt par pirmajiem ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā.

Lai kļūtu par sacensību dalībniekiem, skolēniem jābūt dzimušiem 2004.-2006.gadā, jāizveido četru cilvēku (divas meitenes, divi zēni) komanda, jāizdomā tās nosaukums un jāpiesakās. Komandas dalībai sacensībās jābūt saskaņotai ar skolotāju vai citu pieaugušo un katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.

Jauno satiksmes dalībnieku forumu organizē CSDD, sadarbojoties ar Valsts izglītības satura centru un LAMB. Sacensības tiek finansētas no OCTA, ko apdrošināšanas sabiedrības ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā. Īpaša pateicība par atbalstu AS “If P&C Insurance” un AS “Tukuma piens”.

Pirmās kārtas pieteikuma anketa: http://ejuz.lv/csddberniem

Sacensību nolikums: http://ejuz.lv/nolikums2016

Pirmās kārtas norises grafiks: http://ejuz.lv/braucdrosi2016

back to top