vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Konkursa „Esi aktīvs bez atkarībām! 2015” noslēguma pasākums

16.05.2016 13:00

logo.jpg

Uz konkursa noslēguma pasākumu Kandavas internātvidusskolā pulcējās tā dalībnieki ļoti kuplā skaitā- seši klašu kolektīvi: Kandavas internātvidusskolas 7.a klase un audzinātājas Dace Kulmane un Natālija Čikunoviča, internātvidusskolas 8.a klase un audzinātājas Vita Eglīte un Mārīte Rozīte, Zantes pamatskolas 7.klase un audzinātāja Antra Grundmane, Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas 7.a klase un audzinātājs Gatis Frīdenbergs, Cēres pamatskolas 7.klase un audzinātāja Biruta Grenevica, Cēres pamatskolas 8.klase un audzinātāja Natālija Murāne, konkursa rīkotāji, atbalstītāji un sponsori, kā arī dalībskolu direktores Elita Lavrinoviča, Juta Reinsone, Kristīne Elksnīte un Daiga Puga.

Konkursa noslēguma pasākuma ievadā katra klase iepriecināja klātesošos ar savu vizītkarti- tās bija izdevušās patiešām interesantas un katru klasi raksturojošas. Tika parādīts teju viss, par ko skolēni bija rakstījuši savos konkursa darbos. Internātskolnieki dejoja, spēlēja flautu, rādīja aerobikas priekšnesumu, Cēres jūrnieku komanda braši atsaucās sava kapteiņa teiktajam, Zantes skolēni pārsteidza ar jautru deju un ar jautājumiem un labām atziņām aprakstītu maisapģērbu, un mēs vēlreiz varējām atbildēt uz jautājumiem par cigaretēm un alkoholu- “Vai mums to vajag?”

Pēc konkursa sākuma februārī tā dalībniekiem tūlīt vajadzēja ķerties pie darba un izveidot savas klases iepazīšanās plakātu un aprakstu par sevi: „Iepazīsimies – esam klase bez cigaretēm un alkohola!” Par labāko tika atzīts Kandavas internātvidusskolas 7.a klases plakāts un apraksts. Saskaņā ar konkursa nolikumu, šis darbs tika publicēts mājaslapā www.knip.lv, klase saņēma veicināšanas balvu.

Konkursa nolikumā ir paredzēts, ka klases iesūta atskaites-aprakstus par paveikto katrā no konkursa norises mēnešiem. Un tā mēs uzzinājām, ka februārī, martā un aprīlī daudzi ar labiem panākumiem ir piedalījušies mācību priekšmetu olimpiādēs un dažādās skatēs, visi sportojuši, kopā bijuši klases vakaros, ekskursijās apmeklējuši interesantas vietas- tādas, kur viens neaizbrauksi vai neaiziesi, savākuši ļoti daudz makulatūras- Cērē pusi no savāktā nācās atstāt uz nākamo gadu, jo mašīnā bija par maz vietas! Visi čakli talkojuši - Cērē ir tīras 9 km ceļmalas un klase atgriezās ar 9 pilniem maisiem, cērenieki projekta Erasmus+ ietvaros pārstāvējuši savu skolu un bijuši Itālijā.

Otrajā lielajā mājasdarbā “Mums izdodas!” konkursa dalībniekiem bija uzdevums izveidot foto- vai videostāstu par klases kolektīva veiksmēm un par to, ar ko katra klase var lepoties. Šoreiz labākais ir Kandavas internātvidusskolas 8.a klases darbs. Arī tas tiks publicēts mājaslapā www.knip.lv , klase saņēma veicināšanas balvu. Veicināšanas balva tika arī Zantes pamatskolas 7.klasei par konkursa vēsturē pirmo reizi izveidoto spēli.

Konkursa gala rezultātu paziņošanā no Kandavas novada Izglītības pārvaldes vadītājas Silvijas Tiltiņas un Kandavas novada sociālā dienesta direktora Inta Leitarta uzzinājām, ka ceļazīmes uz LĪVU AKVAPARKU saņem visi konkursa dalībnieki. Transportu izdevumus aizbraukšanai uz Līvu akvaparku klasēm sedz Izglītības pārvalde.

Savukārt Izglītības pārvaldes vadītājas S.Tiltiņas Pateicības un ziedi konkursa sponsoriem un atbalstītājiem: Kandavas novada Sociālā dienesta direktoram Intam Leitartam, Kandavas novada domes priekšsēdētājam Normundam Štofertam, uzņēmējiem Viesturam Valdim Dreimanim un Stefānijai Neibergai, Kandavas novada Bāriņtiesas priekšsēdētājai Ritmai Supei, Kandavas novada Pašvaldības policijas priekšniekam Rihardam Zariņam.

Ar dziesmām klātesošos sveica Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas jauno talantu šova „Radīti skatuvei” laureāti Edgars Vesmanis, Loreta Čabovska un Felicita Fursa (skolotāja Eva Šepetovska).

Pēc tradicionālā kopīgā foto visi 99 konkursa dalībnieki mājup devās labā noskaņojumā un Līvu akvaparka apmeklējuma gaidās.

Z.Kārkliņa

KNIP metodiķe

back to top