vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

"Caur rozā brillēm" Kandavā aizvadīti amatierteātru ražas svētki

14.10.2023 16:00

dsc0445.jpg14. oktobrī Kandavas kultūras namā ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus laipni sagaidīja zinātniskā centra pētnieki jeb Kandavas kultūras nama amatierteātra aktieri un darbinieki, kuri, rūpējoties par skatītāju un viesu smieklu devas uzņemšanu, klātesošajiem mērīja laimes hormona līmeni.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus.

Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) uzstājās ar fragmentu no latviskās Rūdolfa Blaumaņa komēdijas “No saldenās pudeles”, ļaujot skatītājiem sekot personāžu mīlas līkločiem, pārpratumiem un sirdēstiem. Vānes amatierteātris (režisore Edīte Krasnopa) ar uzvedumu “Cik dažādi esam” ļāva vērot četru draudzeņu atkalsatikšanās prieku (vai vilšanos?) un aicināja padomāt par to, cik atšķirīga ar laiku kļūst reiz tuvu cilvēku domāšana, rīcība un dzīves gaita.

Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā liela naudas laimesta iegūšana spēj izmainīt cilvēka attieksmi pret līdzcilvēkiem, bet Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) aicināja ar humoru paskatīties uz dzīvi caur komiskām ainām no lugas "Vispirms nokaunēties” (A. Niedzviedzis).

Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās kafejnīcā, kur uz pirmo randiņu bija ieradusies jaunkundze, jaunskungs… un viņa māte.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau divpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Zantes pagasta amatierteātra kolektīvam.

back to top