pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pārgājiens "Iepazīsti Zantes pagastu"

22.10.2023 12:00

whatsapp-image-2023-10-22-at-14-25-03.jpg22.oktobrī devāmies pārgājienā uz Vepru alu un Dimžavu dīķi, turpinot Intas Neicinieces vadībā  iepazīt skaistas un interesantas vietas Zantes pagastā.

Vepru alu 2017.gadā atklāja Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta pētniece Linda Uzule, piedaloties dabas skaitīšanā. Viņas atbildībā ir inventarizēt Kurzemes mežos, purvos, zālājos un saldūdeņos sastopamās dabas vērtības. Parasti ģeoloģiskajiem objektiem dod tuvākās apdzīvotās vietas nosaukumu. Tā kā turpat netālu atrodas  mājas „Vepri”, tad alai arī dots šāds nosaukums. Alas garums ir aptuveni seši metri, ieejas augstums sasniedz trīs metrus, tikpat liels ir platums. Pazemes iekšzemes straumju rezultātā smilšakmens ir izskalojies un izveidojusies ala, bet, cik tā sena, nav zināms. Pēc Vepru alas apskates tālāk devāmies uz Dimžavu dīķi, kas savu nosaukumu ieguvis no Dimžavu strauta.

Priecājāmies par silto rudens dienu, rudens košumu un Meža mātes veltēm. Neticami, ka mežs vēl pilns ar gailenēm! Secinājām, ka pēc zelta rudens smukuma nemaz nav jābrauc nekur tālu. Tepat Zantē ir ļoti skaisti  dabas skati ar stāvām gravām un rāmo Amulu ielejā.

Paldies Intai par atsaucību un visiem interesentiem par jauko kompāniju!

back to top