pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” uzvarētāji

14.10.2023

img34060-1.jpg14. oktobrī Tukuma 2. vidusskolā aizvadīts tradicionālais “Smukuma seminārs”, kurā tika sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” šī gada uzvarētāji. Konkursa laureātiem bija unikāla iespēja smelties jaunas idejas stāstījumos par aktuālajām tendencēm dārzkopībā pasaulē, Latvijā un Tukuma novadā.

Semināru atklāja Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāja Ingrīda Smuškova un pašvaldības izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa, runās akcentējot, cik daudz Tukuma novadā ir dārzkopības entuziastu un gaumīgi sakoptu īpašumu, kas padara mūsu novadu skaistu un neatkārtojamu.

Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns sveica apvienības teritorijas laureātus. Atzina, ka konkursā redzētās skaistās saimniecības un dārzi, pašvaldībai dod lielāku motivāciju rūpēties par savu teritoriju, lai neatpaliktu no iedzīvotājiem. Viņš novēlēja visiem, lai pietiek zemes un laika, lai spētu dārzā vai savā saimniecībā īstenot visas skaistās ieceres.

Klātesošos sveica Tukuma 2. vidusskolas direktore Anita Locāne, uzsverot, cik nozīmīgs ir ikviena ieguldījums vides skaistuma veicināšanā – viss var izdodas tad, ja uzticētie pienākumi tiek veikti ar rūpību, atbildību un mīlestību pret darbu.

Semināra pirmo lekciju vadīja pašvaldības Tūrisma un mantojuma attīstības nodaļas vadītāja, TIC vadītāja Ingrīda Smuškova. Viņa dalījās pieredzē par to, kāds Tukums un novads izskatījies dažādos laikos, uzsverot to, ka izsenis Tukums ir pazīstams kā dārzu un puķu pilsēta.

Tāpat uzstājās pieredzes bagātais liebiekārtošanas uzņēmuma SIA “Labie koki” vadītājs, arborists un dārznieks Edgars Neilands. Speciālists dalījās profesionālajā pieredzē par aktuālajām tendencēm dārzkopībā: par pieredzi koku slimību apkarošanā, publisko apstādījumu dažādām alternatīvām, apstādījumu multifunkcionalitāti, vietējo sugu priekšrocībām, kā arī lielajām un mazajām arhitektūras formām, kas ir ne vien skaistuma veicinātāji, bet arī videi draudzīgi risinājumi.

Pasākuma otrajā daļā notika laureātu apbalvošana un loterija. Balvas pasniedza Tukuma novada priekšsēdētājs Gundars Važa, izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa un pagastu pārvalžu vadītāji.

Par konkursa "Sakoptākais īpašums Tukuma novadā" uzvarētājiem atzīti seši īpašumi Kandavas un pagastu apvienības teritorijā:

  • “Lauciņi”, Cēres pagasts;
  • “Smilgāji”, Vānes pagasts;
  • Zemītes pils, Zemītes pagasts;
  • “Skaistkalni”, Grenči, Zemītes pagasts;
  • Keramikas veikals-darbnīca “Melone”, Tirgus laukums 4, Kandava;
  • Daudzdzīvokļu māja “Saulītes”, Kandava.

Paldies visiem, kuri piedalījās konkursā, paldies par īpašumu kopšanā ieguldīto darbu un mīlestību!

back to top