kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

LĀČPLĒŠA DIENA KANDAVĀ

11.11.2023 17:00
7e9a8723.jpg

11. novembra vakarā Kandavā ar lāpu gājienu un svinīgu pasākumu "LĀČPLĒŠA SPĒKU LATVIJAI" tika svinēta Lāčplēša diena. 

Pie CANDOWE burtiem, skanot Latvijas Valsts himnai, tika pacelts Latvijas karogs un izskanēja gan dzeja, gan dziesmas no patriotiskās rokoperas "Lāčplēsis", bet skvērā pie Bruņinieku pilskalna bija sirsnīgs pasākums, kurā visus uzrunāja Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede, Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, kā arī Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas direktora vietnieks militārās izglītības un nodrošinājuma jautājumos, rezerves kapteinis Andis Ābelīts.

Pasākumu muzikāli kuplināja pianiste Ilze Vaice, flautiste Lineta Mūrniece, dziedātāja Kristīne Broka- Meļķe, bet dzeju lasīja un pieteica Artūrs Strazds- Strazdiņš.

Pasākumu organizēja Kandavas kultūras nams. Režisore K.Broka-Meļķe. Paldies kultūras nama komandai par iegldīto darbu, lai kopā radītu svētkus gan kandavniekiem, gan mūsu ciemiņiem. Šajā vakarā izskanēja vārdi- Nāc, Lāčplēsi!
Šoreiz mēs cieši kopā turamies, šoreiz tauta, spēcīgā vīrā vērtusies, ja vajadzēs, cīnīsies. Nāc, Lāčplēsi! Tauta ir kopā ar tevi! Novēlam Latvijai Lāčplēša spēku un saliedētību!
Foto: J.Priednieks


back to top