kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubiņš tiekas ar novadnieku, dzejnieku Gvido Dragi

06.12.2023

img-20231206-wa0009.jpg6. decembra pēcpusdienā bibliotēkā viesojās dzejnieks no Pūres pagasta Gvido Drage (īstajā vārdā Redžinalds Grikmanis). Viesis paskaidroja, ka pseidonīmu izvēlējies sarežģītā vārda dēļ. Vairāk kā 30 gadus viņš darbojas „Tukuma Literātu apvienībā”. No 2009. gada ir izdotas vairākas dzejas grāmatas. Dzejnieks arī pievērsies haiku rakstīšanai. 2021. gadā izdota pirmā stāstu grāmata „Karma sūtra”, kura ir pieejama Kandavas pilsētas bibliotēkā.

Pasākuma laikā dzejnieks nolasīja savus jaunākos dzejoļus, kurus caurvija tēma – sieviete, sievietes loma sabiedrībā. Viņš lika padomāt par mūsdienu pasauli, kurā valda patriarhāts, par šī brīža trauksmaino, stresa pilno situāciju.

Pasākuma nobeigumā klātesošie kopīgi dziedāja Adventes laikam raksturīgās dziesmas, kuras akordeona spēles pavadībā izpildīja Ingrīda Salaka. 2024.gads pēc ķīniešu horoskopa būs Pūķa gads, tādēļ katrs attiecīgi savam dzimšanas gadam saņēma vēstījumu, ko sola nākošais gads.

 Dziedāšana un mielošanās pie kafijas galda raisīja savstarpēju omulību. Ar solījumu - „Tiksimies arī nākamgad!” atvadoties teica promejošie.

back to top