pavasara-foto-majas-lapai7mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas skolotāja Danuta Eva Bite saņem balvu konkursā "Jaunais skolotājs"

12.12.2023

dsc0109.jpg12. decembrī Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas zālē svinīgā gaisotnē tika apbalvota dabaszinību un bioloģijas skolotāja Danuta Eva Bite, kura uzvarējusi Latvijas Izglītības fonda un "Latvijas Avīzes" rīkotajā konkursā "Jaunais skolotājs".

"Danuta savus mācību priekšmetus māca ar lielu entuziasmu un nodod skolēniem savas zināšanas praktiskai darbībai. Ja ir jānosauc skolotājs, kurš nekad neatteiks palīdzību, tad tā noteikti ir Danuta. Skolotāja motivē skolēnus gatavoties mācību olimpiādēm un konkursiem, kurās tiek gūti labi rezultāti. Danuta, veidojot mācību stundas saturu, ievēro katra vecumposma bērnu īpašības, meklē jaunus mācību stundu materiālus, idejas, kā mācību vielu padarīt interesantāku. Viņa vienmēr cenšas ieinteresēt un motivē bērnus izmantot pieejamos resursus, lai radītu patīkamu vidi ikdienā un svētkos. Jā, skolēniem patīk, ja viņi tiek iesaistīti un tiek uzticēta lielāka atbildība. Viņa spēj iedvesmot ar savu dzīvesprieku. Novēlu, lai viņai pietiek spēka un izturības turpināt, tāpat kā iesākts, un kļūt par padomdevēju un atbalstu daudziem skolēniem un viņu vecākiem," tā par Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas dabaszinību un bioloģijas skolotāju Danutu Evu Biti pieteikuma vēstulē raksta vidusskolas skolēna mamma Laila Balode.

Konkurss notika jau piekto reizi, un tajā tika aicināti piedalīties jaunie pedagogi, kuri skolā aizvadījuši pirmos divus darba gadus. Tā mērķis ir popularizēt jauno skolotāju pirmo darba gadu pieredzi, noskaidrot skolotāju un skolēnu savstarpējo attieksmi un cieņu, bet tā uzdevumi - iepazīstināt ar jauno skolotāju darba pieredzi, problēmām, motivēt skolēnus iesaistīties jauno skolotāju un savas skolas vērtēšanā, kā arī paaugstināt skolotāja prestižu.

Konkursa žūrija: Latvijas Izglītības fonda valdes priekšsēdētājs Ilgvars Forands, fonda valdes locekļi Latvijas Universitātes profesors Andris Kangro, augstskolas "RISEBA" asociētā profesore Raina Vīra, uzņēmuma "Latvijas Mediji" valdes locekle, grāmatnīcu tīkla "Globuss" vadītāja Evija Veide un "Latvijas Avīzes" žurnāliste Ilze Kuzmina.

back to top