pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ziemassvētki Zantes pamatskolā

22.12.2023

img-20231224-wa0005.jpgBaltie Ziemassvētki Piparkūku ciemā
22.12.2023. Zantes pamatskolā sagaidījām Piparkūku ciema rūķus. Tie skolas bērniem bija sarūpējuši lielu maisu ar dāvanām, bet tieši mirkli pirms svētkiem, dāvanas nolaupīja ragana. Piparkūku rūķīši – Skaitītājs, Gudrinieks, Otiņa, Pļāpa, Piparkūciņa, Direktors un Pastnieks vieni nespēja atgūt paslēpto dāvanu maisu, kaut arī raganu viņiem izdevās notvert. Ragana pieprasīja, lai bērni norunā dzejolīšus, nodzied dziesmu, ar to nebija gana, prasīja, lai uzmin viņas mīļāko dziesmu un izpilda. Bērni raganu pārsteidza ar ukuleles spēli, nelielu, bet ļoti sirsnīgu un aizkustinošu teātri, muzikālu gabalu ar trubām, dzejoļiem vairākas valodās, ka beigu beigās nožēloja savu nekrietno rīcību un lūdza, lai viņu arī uzņem Zantes pamatskolā. Tad bērni lika raganai minēt mīklas, lai pārbaudītu, kurā klasē tad raganu varētu uzņemt. Viss beidzās laimīgi, bērni tika pie dāvanām un raganu uzņēma skolas saimē.
Skolas direktore cildināja skolēnus, kuri šo semestri bija ļoti labi mācījušies. Ciemos bija ieradies Zantes pagasta pārvaldes vadītājs, bibliotekāre, kultūras nama vadītāja un sociālā darbiniece. Visi vēlēja jaukus svētkus, ticēt brīnumam un priecājās par skolas bērnu sasniegumiem, par spēju uzstāties, pateicās par skolas labajiem darbiem, apciemojot pagasta vientuļos, vecos cilvēkus. Bibliotekāre apsveica čaklākos grāmatu lasītājus. Skolā valdīja patīkama svētku gaisotne, bērni bija parūpējušies par slepeno Ziemassvētku pastu, daudzi saņēma jaukus apsveikumus svētkos. Skolas zālē, pie lielās egles notika jautra ballīte, par tās saturu parūpējās katra klase. Izdejojām Letki, Putniņdeju, Genovevu, krēslu deju, Ādamam bij septiņi dēli, Tūdaliņ, tāgadiņ, Adiet bērni ko adiet, cepuru deju un citas.
Vēlos pateikt PALDIES ik katram, kurš iesaistījās svētku tapšanā, ik katram, kurš pajautāja, ko palīdzēt. Labais vairo labo, prieks prieku! Lai visiem, visiem mierpilni Ziemassvētki!
                                                                                                                                            Inga Ozola Inkina

back to top