pavasara-foto-majas-lapai8mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Zantes jauktā kora 10 gadu jubilejas koncerts "Krustiem zvaigznes debesīs"

06.01.2024 18:00

dsc0408.jpg6.janvārī, Zvaigznes dienā, ar sirsnīgu un emocijām piepildītu koncertu „Krustiem zvaigznes debesīs” savu 10 gadu jubileju ir nosvinējis Zantes jauktais koris.

Zantes jauktā kora zvaigzne iemirdzējās 2013.gada rudenī.  Koris tika dibināts tieši pēc tikko kā aizvadītajiem XXV Dziesmu svētkiem ar mazu, klusu cerību, ka varbūt izdosies tikt uz Latvijas simtgadei veltītajiem svētkiem 2018.gadā. Kora pirmā diriģente bija Ērika Bogataja un vairākus gadus koristu atbalsts bija arī kormeistare Kristīne Elksnīte. Mazu  brīdi kori vadīja diriģente Gunta Fridrihsone un nu jau devīto sezonu Zantes jauktā kora diriģente ir Zane Ņukša-Valdmane, kas uz sevi liktās cerības ir pilnā mērā attaisnojusi un ir palīdzējusi īstenot dziedātāju sapni par Dziesmu svētkiem ne tikai 2018.gadā, bet arī pagājušajā vasarā, kad tika atzīmēta Dziesmu un deju svētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

       Būt par vadītāju nelielam lauku korim ar ierobežotiem cilvēku resursiem, nebūt nav viegli un tas ir liels izaicinājums, bet Zane ar to veiksmīgi ir tikusi galā. Pateicoties viņas neatlaidībai, nenogurstošajai enerģijai un spējai iedvesmot, Zantes jauktais koris visus gadus ir bijis  I pakāpes laureāts Tukuma novada skatē. Tas mūsu mazajam korim ir liels gods, tāpēc esam ļoti lepni par saviem dziedātājiem un Zanes sasniegto.

          Šie 10 gadi korim bijuši gana bagāti un piepildīti ar skaistiem pasākumiem. Ir izdziedāti dažādi koncerti Zantē, kaimiņpagastos un starpnovadu pasākumos, ir aizvadīti Kurzemes dziesmu svētki Dobelē un Kuldīgā, izbaudīts koncerts kopā ar Maestro Raimondu Paulu Kandavā un, protams, pāri visam – Dziesmu svētki un dziedātprieks! Turklāt koris ir dziedājis dažādos sastāvos un variācijās - ir bijis vīru uznāciens, ir dziedāts duetos un ir bijis arī kvartets.  Jubilejas koncertā izskanēja veltījums no kvarteta Zanes Ņukšas-Valdmanes, Alises Ņukšas, Ulda Oliņa un Uģa Neicinieka izpildījumā.

          Zantes jaukto kori jubilejā sveica Tukuma novada kultūras un sporta nodaļas kultūras speciāliste  Iveta Grunte, kora pirmā diriģente Ērika Bogataja, kormeistare Kristīnei Elksnīte, kultūras nama vadītāja Egija Lāce, kā arī pašmāju kolektīvi un draugi -  Zantes VPDK „Ducele”,  JDK „Sīpa”, folkloras kopa„Vācelīte”, Zantes amatierteātris un  Valdeķu KN jauktais vokālais ansamblis „DO-RE-MI”. Īpašs pārsteigums bija Tukuma novada koru virsdiriģenta Romāna Vanaga sirsnīgais video sveiciens Zantes kora diriģentei un dziedātājiem svētkos.

          „Pa vienam mēs skaņa, bet kopā spēks, kas, sakļauti dūrē, var kalnus gāzt”... tā varētu raksturot Zantes jaukto kori, kas pa šiem gadiem ir kļuvis par tik brīnišķīgu un saliedētu kolektīvu kā viens vesels.

         Mīļš PALDIES diriģentei ZANEI ŅUKŠAI-VALDMANEI un KATRAM DZIEDĀTĀJAM par neaizmirstamo jubilejas koncertu un skaisto kopā būšanu visu šo gadu garumā!

 Foto: Kristīne Turka

back to top