kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Zantes pamatskolas skolēni piedalās 4.-6.klašu atklātajā konkursā “”SMART- Smaidi, Mācies, Atmini, Radi, Tiekamies!””.

12.04.2024

img-20240412-wa0014.jpg

12.04.2024. Zantes pamatskolas skolēni Krišjānis Inkins no 4.kl., Anastasija Narkuss no 5.kl., Kate Liberga no 6.kl. pārstāvēja skolu Tukuma Mākslas muzejā, piedaloties 4.-6.klašu atklātajā konkursā “”SMART- Smaidi, Mācies, Atmini, Radi, Tiekamies!””.  
Konkursa saturs saistīts ar praktisku un teorētisku darbību – apgūt mākslas darbu analizēšanas pamatiemaņas, apliecināt prasmes izteikt un pamatot viedokli, risināt nestandarta uzdevumus, analizēt un izvērtēt informāciju, orientēties telpā, izteikties krāsās un materiālā. 
Mūsu skolēni apzinīgi un apņēmības pilni strādāja, apskatīja gleznu galeriju, analizēja darbus, nosūtīja kopīgi izveidoto elektronisko pastkarti. Muzeja darbiniece mūs ļoti viesmīlīgi uzņēma, parādīja un pastāstīja par speciālo stiklu, ko izmanto ierāmējot darbus, lai neveidojas atspīdums, pastāstīja kādai jābūt telpu gaisa temperatūrai un mitrumam, lai darbi labi uzglabātos, rādīja pašu ierīci, ar ko muzejā to mēra. Parādīja mums visas muzeja ekspozīcijas, arī āra- laternu ekspozīcijas. Izzinošs, radošs, darbīgs, vērtīgs skolas rīts Tukuma Mākslas muzejā. Paldies!

                                                                                                                                Skolotāja Inga Ozola Inkina

back to top