pavasara-foto-majas-lapai9mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas PII “Zīļuks” svin zaļās mācību klases atklāšanu

08.05.2024 10:00

dsc-0029.webp8. maijā ar Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” (PII) audzēkņu priekšnesumiem un sirsnīgiem novēlējumiem tika atklāta zaļā āra klase.

Projekts ir realizēts ar vecāku, sponsoru un dārziņa kolektīva atbalstu, un, pateicoties ziedojumiem, tika iegādāta 4x6m liela siltumnīca un koka galdi ar soliem, kurā turpmāk bērni kopā ar pedagogiem varēs pētīt, eksperimentēt, sēt, stādīt, vadīt āra nodarbības un organizēt Eko skolas aktivitātes. Zaļās āra klases mērķis ir radīt mācību vidi, kas rosinātu bērnu prieku un zinātkāri, ļaujot viņiem mācīties brīvā dabā.

Bērnudārza zaļajā zonā audzēkņi un pedagogi aktīvi rosījās arī pirms siltumnīcas uzstādīšanas- katrai grupiņai ir ierīkota dobe, kurā gadu no gada tiek audzēti dārzeņi, ogas, garšaugi un ziedi. Turpat arī uzstādīti soli ar ugunskura vietu.

Zaļās klases izveide ir svarīgs solis ne tikai bērnu izglītībā, bet arī ilgtspējīgas attieksmes veicināšanā pret vidi, jo praktiskās nodarbības vidē veicina bērnu saikni ar dabu un ekoloģisko izpratni. Šīs inovācijas ir devušas audzēkņiem iespēju iegūt radošu un bērniem draudzīgu ārpustelpas vidi, kas piemērota gan mācību priekšmetu apguvei, gan kompetenču attīstībai, gan arī brīvā laika lietderīgai pavadīšanai.

PII “Zīļuks” vadītāja Dina Tauriņa izteica pateicību visiem, kas atbalstīja šī projekta realizāciju un palīdzēja bērniem tuvoties sapnim par mācībām zaļā, dzīvā vidē.

back to top