pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Jauno dzimtsarakstu darbinieku seminārs un pieredzes apmaiņa Kandavā

20.05.2024

442477224-10219365010155119-6328013096554569186-n.webp20. maijā Kandavā norisinājās mācību seminārs jaunajiem dzimtsarakstu sistēmas darbiniekiem, kas pulcēja 25 kolēģus no visas Latvijas, tostarp Ventspils pilsētas un novada, Salaspils, Dienvidkurzemes, Siguldas, Ropažu, Kuldīgas, Dobeles, Saulkrastu, Gulbenes, Balvu, Jēkabpils, Valmieras, Madonas novadiem un Rīgas.

Semināru organizēja Tukuma novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniece Maija Zariņa, savukārt apmācības nodrošināja un vadīja Rīgas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja un Dzimtsarakstu nodaļu darbinieku asociācijas DZINDA valdes priekšsēdētāja Inese Bumbiere-Kaže, kas dalījās ar savu bagātīgo pieredzi dzimtsarakstu darbā. Apmācību galvenā tēma bija izbraukuma laulību specifika, kas ir aktuāla un nozīmīga tēma dzimtsarakstu darbiniekiem.

Lai semināru padarītu praktiskāku, dalībnieki devās izbraukumā uz Kandavas viesu namu "VISIT DINAMO" Daigones ielā 16, kurā nesen ir atklāta brīnišķīga viesu zāle, kas ir piemērota laulību ceremonijām. Dalībnieki iepazinās ar telpām un to iespējām organizēt svinīgus pasākumus. Pēc tam tika apmeklēta Kandavas puses populārākā izbraukumu ceremoniju vieta Kalnmuižas pils, kurā notika improvizēta laulību ceremonija ar visām dekorācijām, lieciniekiem un viesiem.

Semināra dalībnieki vienprātīgi atzina, ka galvenais ieguvums no pasākuma bija iespēja tuvāk iepazīties ar kolēģiem un dalīties neatsveramā darba pieredzē, jo likumā visu ierakstīt nevar. Šādi semināri ne tikai veicina profesionālo izaugsmi, bet arī stiprina kolēģu savstarpējās saites un sadarbību nākotnē.

Noslēgumā dalībnieki izteica pateicību organizatoriem par lielisko iespēju piedalīties seminārā, uzsverot, ka šādi pasākumi ir būtiski dzimtsarakstu sistēmas veiksmīgai darbībai un uzlabošanai. Visi bija vienisprātis, ka turpmāk nepieciešams rīkot vēl vairāk šāda veida mācību un pieredzes apmaiņas seminārus, lai nodrošinātu augstu profesionālās kompetences līmeni dzimtsarakstu darbiniekiem visā Latvijā.

back to top