kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Autosportists Mārtiņš Sesks iedvesmo Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņus

29.05.2024 10:00

dsc-0146.webp29. maijā Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā viesojās izcilais Latvijas autosportists Mārtiņš Sesks, lai dalītos savā pieredzē un motivētu tehnikuma audzēkņus tiekties pēc saviem sapņiem un mērķiem. Pasākumā piedalījās ap 400 audzēkņu un pedagogu, kuri šo tikšanos atzina par iedvesmojošu un noderīgu.

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķu 1. kursa students Markuss Dižbite pēc pasākuma dalījās iespaidos: "Mani jau no bērnības aizrauj autosports un šogad pirmo reizi iemēģināju spēkus sacensībās, sapratu, ka tas man ļoti patīk. Mārtiņa Seska padomi par sponsoru piesaisti, ikvienas izdevības izmantošanu un neatlaidīgu darbu bija ļoti vērtīgi un motivējoši".

Mārtiņš Sesks dalījās savā pieredzē, uzsverot smaga darba un neatlaidības nozīmi panākumu sasniegšanā. Viņš izcēla svarīgākās atziņas, kas pašam ir palīdzējušas karjerā, piemēram, mācīties no pieredzējušākiem cilvēkiem un izmantot visas iespējas, kas piedāvātas. “Lai attīstītu savu personīgo izaugsmi, ir svarīgi smelties padomus un prasmes no tiem, kuri ir vairāk pieredzējuši un gudrāki par Tevi,” atskatoties uz savas karjeras izaugsmi, secināja M.Sesks.  Viņš arī aicināja jauniešus nebaidīties meklēt sakarus un izteikt savas ambīcijas, jo panākumus neviens nepasniegs uz paplātes.

Tikšanās laikā audzēkņiem bija iespēja uzdot jautājumus titulētajam braucējam par rallija auto un braukšanas niansēm, kā arī iepazīties ar sportista ikdienu un atpazīstamības izaicinājumiem. Jaunieši iztaujāja Mārtiņu gan par rallija tehniskajiem aspektiem, gan par viņa personīgajiem izaicinājumiem un panākumiem. Mārtiņš Sesks dalījās stāstos par rallija šarmu un grūtībām, iedvesmojot jauniešus strādāt pie savu mērķu sasniegšanas.

Pēc iedvesmojošajām sarunām audzēkņiem bija iespēja vērot Mārtiņa paraugdemonstrējumus skolas poligonā, kur autosportists rādīja savas braukšanas prasmes, izraisot klātesošo sajūsmu ar kaucošām riepām, virāžām un lielu ātrumu. Pēc tikšanās audzēkņi atgriezās skolā ar jaunu iedvesmas un motivācijas devu, apņemoties neatlaidīgi tiekties pēc saviem sapņiem.

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Ševčuka uzsvēra, ka Mārtiņa Seska stāsts kalpos kā papildu motivācija un iedvesma jauniešiem arī mācību procesā, turklāt daudzi no viņiem seko un jūt līdzi Mārtiņa startiem. "Mārtiņa Seska dalība mūsu pasākumā ir nozīmīgs notikums, kas iedvesmo mūsu audzēkņus tiekties pēc augstiem sasniegumiem," sacīja direktore.

Mārtiņš Sesks ir 24 gadus vecs latviešu rallija braucējs, kurš ar autosportu nodarbojas jau 3. paaudzē. Viņš ir FIA pasaules junioru rallija čempionāta un FIA Eiropas rallija čempionāta pilots un šajā vasarā piedalīsies arī FIA pasaules rallija čempionātā (WRC), kura viens no posmiem pirmo reizi tiks rīkots Latvijā.

Tet Rally Latvia būs 2024. gada sezonas astotais posms, kas notiks no 18. līdz 21. jūlijam īpaši plašā Latvijas teritorijā. Divi grunts ātrumposmi, sacensību īsākais un garākais pārbaudījums, 19.maijā norisināsies Tukuma novadā.

Paldies Mārtiņam Seskam un viņa atbalsta komandai par iedvesmojošo tikšanos un paraugdemonstrējumiem.

back to top