4-attels.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

“Kandavas kauss 2024” pulcē šahistus no Latvijas un Lietuvas

25.08.2024 10:30 - 18:00

dsc-0079.webp25. augustā Kandavas un pagastu apvienības zālē jau otro gadu pēc kārtas norisinājās šaha turnīrs "Kandavas kauss 2024". Turnīrs pulcēja 36 šahistus, kas pārstāvēja dažādus Latvijas novadus, kā arī viesus no Lietuvas Jonišķiem.

Pasākums norisinājās visas dienas garumā, dalībnieki cīnījās pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu.

Galvenā balva- ABAS grils, kuru sarūpējis vietējais uzņēmums “ABAS Smokehouse” šoreiz aizceļoja uz Lietuvu, jo 1. vietu izcīnija Linas Dijokas (Jonišķi, Lietuva), 2. vietā ierindojās ventspilnieks Gustavs Stinka, aiz sevis atstājot Uldi Melderi (Pļaviņas).

U-12 grupā godalgoto 1. vietu ieguva Elsbergs Andrejs (Rīgas Šaha skola). U-18 grupā uzvaru izcīnīja Jānis Krūmiņš (Kuldīga). Par labāko šaha spēles meistari sieviešu konkurencē tika atzīta Ilze Burkevica (Kuldīga), savukārt, senioru grupā labākais Jānis Isakovs.

Īpašas pateicības balvas saņēma arī Ivars Smilga (Valle) un Miķelis Jurčs.

Turnīru organizēja Kandavas Bērnu un jaunatnes sporta skola sadarbībā ar Kandavas un pagastu apvienību, kā arī Latvijas un Rīgas Šaha federācijām. Turnīra iniciators ir KBJS skolas šaha treneris Ojārs Pētersons, kurš ar savu aizrautību un entuziasmu ir būtiski veicinājis šī intelektuālā sporta veida popularizēšanu Kandavā.

Organizatori izsaka pateicību visiem dalībniekiem, atbalstītājiem un līdzjutējiem, kuri sniedza savu ieguldījumu, lai šis pasākums kļūtu par neatņemamu Kandavas sporta tradīciju.

back to top