pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ikgadējie Zemītes pagasta svētki - "Nāc lustēt Zemītē!" aizvadīti ar prieku un sportisku garu

24.08.2024

whatsapp-image-2024-08-28-at-10-52-18-1.webp24. augustā Zemītē norisinājās ikgadējie Zemītes pagasta svētki "Nāc lustēt Zemītē!", kas pulcēja vietējos iedzīvotājus un viesus uz kopīgiem svētkiem, piepildītiem ar dažādām aktivitātēm, sportu un izklaidi.

Svētkus svinīgi atklāja Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns un Zemītes pagasta pārvaldes pārvaldnieks Jānis Kālis. Pēc svētku atklāšanas galvenā uzmanība tika veltīta sportiskajām aktivitātēm. Uzreiz pēc komandu reģistrācijas un izlozes sākās aizraujošās sacensības, kurās dalībnieki mērojās spēkiem dažādos sporta veidos. Sacensību laikā valdīja īsts olimpiskais gars, un sporta cienītājiem tika sniegta iespēja parādīt savas spējas un izcīnīt godalgotas vietas. Sporta aktivitātes veiksmīgi organizēja sporta speciāliste Līga Roze, nodrošinot, ka sacensības noritēja godīgi un profesionāli, par ko jāpateicas arī tiesnešu komandai.

Kamēr sportisti sacentās, pārējiem svētku apmeklētājiem tika piedāvāta plaša izklaides programma. Ģimenes ar bērniem varēja izbaudīt lielformāta spēles, piemēram, Cirku, Riču Raču un Dambreti, savukārt mazākie viesi ar prieku baudīja piepūšamo atrakciju "Vienradzis" un vēlāk - putu ballīti. Virtuālā filmu busiņa piedāvātās filmas ar kustību un skaņu efektiem piesaistīja lielu interesi visu vecumu apmeklētāju vidū, ļaujot izjust virtuālās realitātes radītās emocijas.

Radošajā darbnīcā "Dari, radi, priecājies!" svētku dalībniekiem tika dota iespēja izpaust savu radošumu, izgatavojot piekariņus, rokassprādzes un piespraudes. Darbnīcu vadīja brīvprātīgā palīdze Ella Pētersone, kuras vadībā ikviens varēja radīt savu unikālu suvenīru par piemiņu no svētkiem.

Pusdienlaikā svētku dalībniekus sagaidīja gardas pusdienas – šefpavāra Renāra Puriņa gatavotā svētku zupa "Šefpavāra šedevrs", kas tika gatavota uz ugunskura. Pateicoties šefpavāra prasmēm un diviem lieliem katliem, šī sātīgā un garšīgā zupa pietika visiem svētku viesiem.

Svētku diena noslēdzās ar muzikālu baudījumu Zemītes tautas namā – ar koncertu "Satikšanās", kurā uzstājās Andris Ērglis un Inese Ērmane. Skatītājiem tika piedāvāta ne tikai iespēja izbaudīt mākslinieku priekšnesumus, bet arī pašiem piedalīties sadziedāšanās, kas koncerta garumu pagarināja par gandrīz pusstundu, radot sirsnīgu un vienotu atmosfēru. Vakara noslēgumā visi tika aicināti uz "Karaoke ballīti", kur jautrība un dziesmas turpinājās līdz vēlai naktij.

Zemītes pagasta svētki atkal pierādīja savu spēju apvienot iedzīvotājus, sniedzot prieku un izklaidi visiem apmeklētājiem. Paldies visiem organizatoriem, brīvprātīgajiem un atbalstītājiem, kuru darbs un ieguldījums nodrošināja pasākuma veiksmīgu norisi! Ar nepacietību gaidām nākamā gada svētkus!


Zemītes sporta svētku rezultāti 2024:

Basketbols (8 komandas)
1. Zemīte
2. Mums vienalga
3. EKO

Futbols (8 komandas)
1. EKO
2. Zemīte
3. Mums vienalga

Volejbols (11 komandas)
1. Mums vienalga
2. Parastie
3. Universālie I

Individuālie sporta veidi:

zemite-individualie.webp

Sporta organizatore Līga Roze izsaka lielu paldies tiesnešu brigādei  - Andrim Bambim, Ģirtam Vicinskim, Igoram Zaļevskim, Kasparam Baumanim, un Jānim Bambim par inventāru! Paldies visiem, kuri palīdzēja sakārtot sporta laukumu, īpaši Raitim Priedem un Klāvam Zandbergam, kā arī Zemītes pārvaldes vadītājam Jānim Kālim par operatīvu atbalsta organizēšanu volejbola laukuma uzirdināšanā.

Informāciju sagatavoja: Zemītes TN vadītāja Ērodeja Kirillova 

back to top