kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Noslēgusies konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2024” dalībnieku vērtēšana

30.08.2024 - 30.09.2024

dsc-0129.webpŠī gada vasarā Tukuma novadā norisinājās konkurss “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2024”, sniedzot iespēju novada iedzīvotājiem parādīt un lepoties ar saviem sakoptajiem īpašumiem. Konkursa mērķis ir veicināt estētisku un ilgtspējīgu vides veidošanu, kā arī cildināt tos iedzīvotājus, kuri ar lielu rūpību un mīlestību gādā par savām sētām, dārziem un teritorijām.

30. augustā konkursa vērtēšanas komisija apmeklēja un novērtēja Kandavā un pagastos pieteiktos īpašumus. Komisijas sastāvā darbojās Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Šupstika, Kandavas Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Dravniece un Cēres pagasta pārvaldniece Maija Jēce. Vērtēšanas gaitā komisija ar apbrīnu atzīmēja īpašumu saimnieku ieguldīto darbu, sirds siltumu un aizrautību, kas atspoguļojas skaisti sakoptajās teritorijās.

Kandavas un pagastu apvienība izsaka sirsnīgu pateicību un atzinību īpašumu saimniekiem, kas tika vērtēti šādās kategorijās:

“Sakoptākais individuālais īpašums vai viensēta”:

“Dimžkalni”, Kandavas pagasts: Inta un Normunds ir radījuši īstu lauku idilli. Intas mīlestība pret ziediem un dārza kopšanu izpaužas rūpīgi plānotajā piemājas teritorijā, krāšņajās ziedu dobēs un ierīkotajās paaugstajās dobēs, kas padara dārzeņu audzēšanu un dobju kopšanu vieglāku un efektīvāku. Pāris regulāri kopj plašo teritoriju, kur zāle jāpļauj reizi nedēļā, un ikviens stūrītis tiek uzraudzīts ar mīlestību. Īpašumā ir dīķis ar zivīm, kurā mazbērniem patīk plunčāties. Saimnieks rūpējas par zāliena pļaušanu un uztur bišu dravu ar pieciem bišu stropiem. Dārzā aug saimnieces īpašais lepnums - tulpju un sniegpārsliņu koki, kā arī pašu audzētas melones un arbūzi.

“Zaļāji”, Kandavas pagasts: Egita Reinberga ir īsta dārza māksliniece, kas deviņu gadu laikā pārvērtusi agrāk nolaisto īpašumu par ziedošu paradīzi. Viņas kaislība pret ziediem un dekorācijām atspoguļojas katrā dārza stūrī – katrs augs un rotājums ir rūpīgi izvēlēts un izkārtots, radot krāšņu un košu atmosfēru. Šis dārzs ir ne tikai Egitas lepnums, bet arī vieta, kur viņa var izpaust savu radošumu un mīlestību pret ziediem un dabu.

Uzvaras iela 22, Kandava: Šis īpašums ir stāsts par ģimenes apņēmību un mīlestību pret savu mājvietu. Saimniece Anda Zeltmane, kopā ar savu ģimeni, pārcēlās no galvaspilsētas uz Kandavu un šeit radīja savu sapņu māju. Dārzs, kas tika veidots pašu rokām, izstaro harmoniju un košumu, kur katrs augs ir ar mīlestību izvēlēts un stādīts. Ģimenes mājas apkārtne ir pārdomāta līdz sīkākajām detaļām, un tās skaistums ir redzams ik uz soļa. Anda ar lepnumu stāsta par vairāk nekā 30 hortenzijām, kuras ir kļuvušas par dārza pērli.

“Sakoptākā biznesa vide”:

Lauku sēta “Kangari”, Cēres pagasts: Antra Gaisa ir radījusi vietu, kur daba un cilvēks satiekas harmonijā. Viņas lauku sēta “Kangari” ir ne tikai mājas, bet arī iedvesmas avots un darba vieta. Antra ir ne tikai talantīga mājražotāja, bet arī Cēres pagasta tūrisma uzņēmēja, kas ar lielu atbildību un aizrautību saimnieko savā īpašumā. "Kangaros" viss tiek darīts ar īpašu rūpību un mīlestību, sākot no sulīgajiem augļiem un ogām, kas tiek pārstrādāti gardos ievārījumos, sīrupos un sukādēs, līdz pat vīngliemežu fermai, kur viesi var iepazīt šo radījumu interesanto dzīvi.

Vasaras sezonā "Kangari" kļūst par īstu atpūtas oāzi, kur ikviens tiek laipni aicināts nobaudīt Antras radītos ēdienus akcijas “Mājas kafejnīcas” ietvaros, gan ikdienā. Apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt gardas maltītes svaigā gaisā, kur ikviens ēdiens ir sagatavots no vietējiem produktiem, un viss, kas tiek pasniegts, ir ar īpašu mīlestību darināts.

Antras rūpes par "Kangariem" redzamas arī viņas jaunākajos projektos, piemēram, plūškoku plantācijā, kur viņa ar entuziasmu iestādījusi 135 jaunus stādus, kas audzēti ar īpašu rūpību Pūres dārzos. Antra ir arī izcila meistarklašu vadītāja, piedāvājot bērniem un pieaugušajiem iespēju pašiem izgatavot dažādus gardumus un rokdarbus, sākot no saldajām maizītēm līdz pat svētku kartiņu gatavošanai.

"Kangaru" apmeklētāji var arī doties uz mazo, bet ļoti sirsnīgo seno lietu muzejiņu, kur katrs priekšmets stāsta par senāku un ne tik senu dzīvi laukos. Antra ar lepnumu parāda viesiem visu, ko "Kangari" piedāvā, radot ne tikai skaistu, bet arī iedvesmojošu vietu, kur atgriezties vēl un vēl.

“Sakoptākais daudzdzīvokļu māju īpašums vai cita sabiedriska koplietošanas teritorija”:

Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola, Kandava: Skolā žūrijas komisiju sagaidīja direktora vietniece Santa Laurinoviča, kas izrādīja teritoriju un pastāstīja par paveikto. Skolas kolektīvs ar lielu atbildību un mīlestību rūpējas par skolas teritoriju, padarot to par skaistu un sakoptu vidi, kurā bērni var mācīties, sportot un pavadīt brīvo laiku. Santa ar lepnumu izrāda skolas iekoptās, krāšņās ziedu dobes, apgrieztos un apzāģētos košumkrūmus un dzīvžogu, kā arī goda vietā izcelto skolas teritorijā esošo egli, kas turpmākos gadus kalpos kā Ziemassvētku dekors. Žūrijas komisija tiek informēta par paveiktajiem darbiem, piemēram, lodes grūšanas sektora izveidi un stadiona skrejceļa sakopšanu un par nākotnes plāniem, tostarp skolas renovāciju.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti un godināti īpašā Tukuma novada pašvaldības rīkotā pasākumā.

Kandavas un pagastu apvienība izsaka sirsnīgu pateicību visiem dalībniekiem par ieguldīto darbu, rūpēm un ieguldījumu mūsu pagastu, pilsētu un novada skaistuma un sakoptības veicināšanā!

back to top