rudens-foto15.webp
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Valdeķos godināti Kandavas un pagastu labākie zemnieki un uzņēmēji

19.10.2024 20:00

dsc-0398.webp19. oktobrī Valdeķu kultūras nams pulcēja novadniekus uz svinīgu balli, kurā tika godināti Kandavas un  mūsu pagastu zemnieki un uzņēmēji dažādās nominācijās un izteikta pateicība konkursa "Sakoptākais īpašums Tukuma novadā" laureātiem. Vakara gaitā pasākuma viesi baudīja muzikālus priekšnesumus, piedalījās izsolē un loterijā, kā arī turpināja svinības neformālā gaisotnē kopā ar grupu "No BOUNDARIES" un DJ.

Pasākums sākās ar muzikālu sagaidīšanu, kur uzstājās dziedošais ansamblis "Sabiles ogas". Oficiālo daļu ievadīja svētku uzrunas un dziedātājas Baibas Bites priekšnesums, kam sekoja apbalvošanas ceremonija. Balvas pasniegšanas ceremoniju vadīja – Latvju saimnieces Signe Ezeriņa, Aiga Bitmane un Kitija Švīgere.

Vakara nozīmīgāko godalgu – “MŪŽA IEGULDĪJUMS” – saņēma cēreniece Antra Gaisa. Antras lauku sēta "Kangari" ir kļuvusi par Tukuma novada lepnuma simbolu. Kopš 2000. gada viņa ar neatlaidību atjaunojusi sētu, kas ieguvusi sakoptākās sētas titulus un 2013. gadā saņēmusi valsts prezidenta atzinību. Antra ir arī viena no Latvijas 100-gadei veltītā projekta “Dzeja izdaiļo vecpilsētu” autorēm, ierosinot un atbalstot papildus fasāžu apgleznošanu. Viņa aktīvi piedalās un atbalsta gan pilsētas svētkus, gan citus nozīmīgus novada pasākumus.

"GADA DIŽĀKAIS LOPKOPIS" – tika piešķirta Bogdanam Suleimanovam no Z/S “Krūmiņi”, Zemītes pagastā. Bogdanu Suleimanovu, Zemnieku saimniecības “Krūmiņi” saimnieku no Zemītes pagasta, godinām ar titulu "Dižākais lopkopis" par viņa vairāk nekā 35 gadus ilgo aitu audzēšanas tradīcijas attīstību, kas rezultējusies ar vairāk nekā 400 aitām. Bogdana ģimene aktīvi piedalās saimniecības ikdienā, sniedzot atbalstu un radot sirsnīgu darba atmosfēru, bet kaimiņu attiecības ir uzticamas un savstarpēji atbalstošas. Viņa pacietība un neatlaidība ir veicinājusi saimniecības izaugsmi.

Tituls "GADA DIŽĀKAIS BIŠKOPIS" nonāca pie Olafa Baltgalvja no Z/S “Galdnieki” Kandavā, Biškopis Olafs rūpējas par vairāk nekā 250 bišu saimēm Kandavas apkārtnē, turpinot ģimenes tradīcijas kopš 2003. gada. Viņa augstais profesionalitātes līmenis un novatoriskā pieeja ļāvušas izcelties nozarē. 2020. gadā viņa produkcijas etiķete ieguva otro vietu konkursā "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete". Olafs piedāvā arī saimniecības apskates un degustācijas, sniedzot apmeklētājiem iespēju iepazīties ar biškopības burvību.

Marits Jansons no Z/S "Sarmas" saņēma godu kā "GADA DIŽĀKAIS LAUKSAIMNIEKS" par saviem sasniegumiem lauksaimniecībā. Marits lauksaimniecības nozarei veltījis jau 20 gadu, kopš uzsāka saimniekošanu 2004. gadā. Ar neatlaidību un mērķtiecību viņš apsaimnieko ap 1000 hektāru lauksaimniecības zemes, audzējot dažādas kultūras. Marits Jansons ne tikai izceļas ar savu darbu uz lauka, bet arī brīvajā laikā izvēlas aktīvu atpūtu un ceļošanu, apliecinot to, cik svarīgi ir atrast līdzsvaru starp darbu un atpūtu.

"GADA DIŽĀKAIS KOKAPSTRĀDES UZŅĒMUMS" balva tika piešķirta SIA “Cietkoks”, kuru vada Viesturs Vārpiņš. Uzņēmums dibināts 2005. gadā un specializējas bērza koksnes pārstrādē, nodrošinot pilnu ražošanas ciklu. 99% no uzņēmuma produkcijas tiek eksportēti uz Austrumāziju, Eiropu un Baltijas valstīm. Ar modernām tehnoloģijām un augstu ražošanas kapacitāti, "Cietkoks" nodrošina visaugstākās kvalitātes kokmateriālus un nemitīgi attīstās.

Stefānija Neiberga un viņas uzņēmums SIA “Saltums Kandavā” saņēma "GADA DIŽĀKAIS ĒDINĀTĀJS" balvu. Šis ir viens no novada lielākajiem ģimenes uzņēmumiem, kas 2023. gadā nosvinēja 30 gadu jubileju. No nelielas saldējuma ražotnes tas ir izaudzis par vienu no vadošajiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem Latvijā, ar struktūrvienībām vairākās pilsētās. Uzņēmums lepojas ar ilggadējiem darbiniekiem, stabilu komandu un ieguldījumiem izaugsmē, nostiprinot savas pozīcijas tirgū.

"GADA DIŽĀKAIS RAŽOŠANAS UZŅĒMUMS"SIA "Linda-1", Guntars Indriksons, vadot plaša profila uzņēmumu, izceļas ar 30 gadu pieredzi uzņēmējdarbībā un ieguldījumu sabiedrības labklājībā. Viņa uzņēmums aptver pārtikas un saimniecības veikalus, digitālās drukas pakalpojumus, viesnīcu-kafejnīcu “Kandava” un jauno uzņēmumu ABAS ENGINEERING. Uzņēmēja mērķtiecība un spējas atrast jaunas biznesa iespējas ir ļāvušas attīstīt uzņēmumu un ieņemt stabilu vietu tirgū.

"GADA DIŽĀKAIS NODOKĻU MAKSĀTĀJS" – SIA “Galangal”, vadītājs Roberts Redko. Uzņēmums ne tikai veic atkritumu šķirošanu un pārstrādi, bet arī sniedz pozitīvu piemēru par uzņēmuma sociālo atbildību, neatlaidīgi attīstot savu darbību un sekmējot zaļās domāšanas attīstību. Viens no viņu projektiem – "Labais Maiss", plastmasas maisi, kas ražoti no Latvijā savāktā un otrreiz pārstrādātā iepakojuma, ir inovatīvs piemērs, kā atkritumiem piešķirt jaunu vērtību.

"GADA MEŽSAIMNIEKS"Viesturs Valdis Dreimanis. Viesturs Valdis Dreimanis ir pieredzējis mežsaimnieks ar 30 gadu pieredzi, kurš ilgtspējīgi apsaimnieko savu privāto mežu un ir izveidojis briežu dārzu "Strauti". Viņš ne tikai aktīvi strādā mežsaimniecībā, bet arī ir mednieks un autors, kurš dalās savās pārdomās grāmatā “Brīnišķīgais mežs. Medniekstāsti”. Viestura dāsnums un rūpes par sabiedrību izpaužas arī viņa ilggadējā tradīcijā, dāvinot Kandavai pilsētas Ziemassvētku egli.

"GADA INOVĀCIJA" – Kandavas Vīna nama Retro auto “Zīle”, Kalnmeieru ģimene. Kandavas Retro auto “Zīle” ir 2024. gada tūrisma jaunums, kas piedāvā izglītojošus braucienus pa Kandavas vēsturiskajām vietām, apvienojot senatnīgu dizainu ar moderno tehnoloģiju. Videi draudzīgais elektroauto sniedz pasažieriem iespēju klausīties gida stāstījumus vairākās valodās, iepazīstot pilsētu un tās nozīmīgākos objektus. Šis projekts veicina Kandavas tūrisma attīstību un piedāvā ilgtspējīgu veidu, kā izzināt vietējo vēsturi.

"GADA PAKALPOJUMA SNIEDZĒJS"SIA “Elfa”, Valdis Pīpiņš.
SIA "Elfa" ir izcilības piemērs elektrotehnisko pakalpojumu jomā, piedāvājot elektroinstalāciju ierīkošanu ar augstu profesionalitāti un kvalitāti. Ilggadējais uzņēmums nodrošina drošus un efektīvus elektroprojektēšanas un būvuzraudzības risinājumus gan privātiem, gan lieliem klientiem. Valda Pīpiņa vadībā uzņēmums ir izveidojis reputāciju kā uzticams partneris ar punktualitāti un strukturētu pieeju darbam, kas nodrošina, ka katrs projekts tiek paveikts laikā un augstākajā kvalitātē.

"GADA JAUNAIS UZŅĒMĒJS"Kristaps Riba no viesu nama “VisitDinamo”.
Kristapa Ribas viesu nams “VisitDinamo”, atvērts 2024. gada maijā, jau ir iecienīts galamērķis dabas mīļotājiem Kandavā. Tas piedāvā komfortablas naktsmājas un harmonisku vidi priežu meža ielokā, kur saimnieki ir īpaši piedomājuši pie katras detaļas. “VisitDinamo” ir ideāli piemērots gan ģimenes atpūtai, gan draugu pasākumiem vai svinībām.

“GADA ĢIMENES UZŅĒMUMS”Z/S "Lejaskroķi", Maija un Toms Zilberti, Matkules pagasts Zemnieku saimniecība "Lejaskroķi" Matkules pagastā, ko vada Maija un Toms Zilberti, piedāvā iespēju izbaudīt lauku dzīves burvību, apciemojot trušus, kazlēnus un citus dzīvniekus. Viesi var atpūsties pie Amulas upes, baudīt dabas mieru un saimniecības gardumus. Šī sirsnīgā vieta ir ideāli piemērota ģimenes atpūtai un lauku idilles baudīšanai.

“GADA MĀJRAŽOTĀJS”Andris Delle, "Gardo kūpinājumu darbnīca Delles", Vānes pagasts. Andris, bijušais rīdzinieks, ar ģimenes atbalstu ir uzsācis kūpinājumu ražošanu lauku saimniecībā "Pūcītes", kur piedāvā dabīgus produktus no vietējām izejvielām. Viņa kūpinājumi, kas radīti pielāgojoties klientu gaumei un ar īpašu pieeju garšas niansēm, ir pieprasīti dažādos tirdziņos un svētkos visā reģionā. Andris paplašinājis ražotni, lai piedāvātu vēl plašāku kūpinājumu sortimentu. Andris aktīvi atbalsta pagasta pasākumus un ziedo savu produkciju, tādējādi apliecinot ne tikai uzņēmēja garu, bet arī sirsnību un atbildību pret sabiedrību.

“GADA TŪRISMA UZŅĒMĒJS”Edvīns Balodis, atpūtas bāze "Zviedru Cepure", Matkules pagasts. “Atpūtas komplekss “Zviedru Cepure”” šogad nosvinēja 25 gadu jubileju, piedāvājot dažādas aktivitātes ģimenēm un piedzīvojumu meklētājiem. Edvīna vadībā komplekss piedāvā rodeļus, bagijus, dabas taku un naktsmītnes gleznainā vidē. Jaunākais piedāvājums ir gaisa trosu nobrauciens “Abavline” pāri Abavas upei, kas sniedz aizraujošas emocijas. Edvīna ieguldījums tūrisma attīstībā un apņemšanās radīt draudzīgu vidi visiem apmeklētājiem ir iedvesmojošs.

Sirsnīgs paldies visiem zemniekiem un uzņēmējiem par jūsu ieguldījumu novada attīstībā un labklājībā – novēlam jums turpināt ar tādu pašu degsmi, neatlaidību un panākumiem!

back to top