pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvijas Ekoskolu apbalvošana

19.09.2016

20160919_124834.jpg

 

19.septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu piešķiršana . Kandavas novada Zantes pamatskola prestižo starptautisko Zaļo karogu    saņem jau 9.gadu pēc kārtas.  Uz Zaļā karoga saņemšanas ceremoniju devās aktīvās  ekopadomes dalībnieces  – E.Oliņa 5.kl. un B.Dišlere 6.kl..
 
Apbalvošanas pasākums noslēdzās ar Ekoskolu pārstāvju kopīgo gājienu, kas šogad  veltīts tieši kampaņas “Solis pasaulē” atklāšanai. Gājienā savstarpējas sadarbības nepieciešamība tika simboliski parādīta, savijot katras skolas atvestu pavedienu lielā zināšanu, rīcību un apņemšanās kamolā, kuram radošā akcijā tika aicināti savu apņemšanos pievienot arī vairāku valsts institūciju – VARAM, IZM un ĀM – pārstāvji.  

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau četrpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas vairāk kā 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 49 000 skolas. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna no jauna. Lēmumu par skolu apbalvošanu pieņem Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir VARAM, IZM un citu valsts institūciju, kā arī sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji. 

back to top