pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Sumināti bāriņtiesu darbinieki

14.10.2016

img_20161014_190631_5cs[1].jpgAtzīmējot Latvijas bāriņtiesu izveidošanas 20 gadu jubileju, 14.oktobrī, Rīgā, kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notika svinīgais sarīkojums, kurā sumināja bāriņtiesu darbiniekus, tostarp Kandavas novada bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieci Lienu Reinbergu.

Svinīgajā pasākumā godināja bāriņtiesu darbiniekus, kas ar godprātīgu un nesavtīgu darbu nodrošina bāriņtiesu darbību ikdienā, kā arī godināja tos, kuri piedalījušies bāriņtiesu sistēmas izveidošanā un turpina to darīt arī šobrīd. Par ilggadīgu, pašaizliedzīgu un nesavtīgu darbu bāriņtiesā ar Labklājības ministrijas valsts sekretāra atzinības rakstu apbalvoja Kandavas novada bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieci Lienu Reinbergu.

Svētku dalībniekus uzrunāja labklājības ministrs Jānis Reirs, Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, tiesībsargs Juris Jansons, Ministra prezidenta padomniece Lelde Līce – Līcīte, kā arī Tieslietu ministrijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Latvijas Pašvaldību savienības un citu valsts, pašvaldību institūciju un biedrību pārstāvji, uzsverot bāriņtiesu darba nozīmīgumu, nodrošinot bērnu un citu rīcības nespējīgo personu personisko un mantisko interešu aizsardzību, tostarp paužot visdziļāko pateicību un cieņu par padarīto, bieži vien emocionāli grūto, bet visai sabiedrībai nepieciešamo darbu.

Savu īpašo apsveikumu visiem bāriņtiesu darbiniekiem un svētku viesiem sūtīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pateicoties par paveikto, vēlot izturību un spēku, tostarp aicinot arī turpmāk stiprināt bāriņtiesu kapacitāti.

Video uzrunā visus sumināja svētku norises vietas - Rīgas pašvaldības vadītājs - Nils Ušakovs.

Godinot labākos tika pasniegti Ministru kabineta pateicības un Labklājības ministrijas atzinības raksti, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas balva.

Par godu bāriņtiesu jubilejai, pasākumā demonstrēja G.Rozes veidoto video īsfilmu „Zelta ābele, sudraba avots”, kurā izmantojot latviešu tautas pasakas sižeta motīvus un piedaloties ilggadējiem bāriņtiesu darbiniekiem, mākslinieciskā veidā attēloti bāriņtiesu darbinieku mērķi un ideāli, rūpējoties un gādājot par ikviena bērna tiesību aizstāvību.

Sirsnīgu un emocionāli siltu svētku gaisotni radīja pasākuma vadītāji Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas Valdes priekšsēdētāja, Saulkrastu novada bāriņtiesas vadītāja Baiba Meldere un Rīgas bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs.

Ar profesionālu muzikālo sniegumu svētku dalībniekus priecēja un sveica solisti Līga Priede, Jānis un Mariss Ķirši, vijolnieks Raimonds Ozols ar pavadošo grupu.

Bāriņtiesas tika izveidotas, pamatojoties uz likumu „Par bāriņtiesām un pagasttiesām”, kas noteica, ka ar 1996.gada 1.martu, sākt veidot jaunas aizbildnības un aizgādniecības institūcijas kā pašvaldības izveidotas iestādes.

Uz šo brīdi Latvijā darbojas 142 pilsētu un novadu bāriņtiesas.


back to top