4-attels.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Veselības nedēļa 2014

07.10.2014

12.jpgNu jau otro gadu Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām organizē „Veselības nedēļu”. Kā jau aktīva pašvaldība arī Kandavas novada iedzīvotājiem bija iespēja šajā pasākumā piedalīties. Pirmā diena aizritēja orientēšanās pasākumā („Zig-Zag” kārta). Šajā dienā tika fiksēti 56 starti, kur dalībnieki orientējās pa Kandavas pilsētu. Aptuvenais noskrietais/noietais kilometru skaits bija 115 km.

Otrā diena bija slavena ar „Pīrādziņa soļojumu”, kur dalībniekiem bija iespēja pēc saviem ieskatiem – skriet, nūjot, soļot. Šis arī bija viens no raženākajiem pasākumiem, jo kopskaitā bija 76 dalībnieki, tika nosoļoti 1308 apļi, kas pārvēršot km ir 431.16km. Soļoja gan lieli, gan mazi, viskuplāk pārstāvēta tika Indriksonu ģimene 5 cilvēku sastāvā. Tā kā viena stunda no šīs burvīgās nedēļas tika aizvadīta ļoti aktīvā kustībā. Protams, ja jau reiz tas ir „Pīrādziņa soļojums”, tad jau arī pašam pīrādziņam vajadzēja parādīties. Specbalvu kliņģeri saņēma „Dzīvesprieka” komanda. Kā balva pārējiem dalībniekiem bija speķa pīrādziņi ar siltu tēju.

Trešā diena bija interesanta un izzinoša ar to, ka Kandavu apciemoja viens no Latvijas zinošākajiem dietologiem Andris Brēmanis. Kas vairāku stundu garumā izstāstīja par uzturu ļoti daudzas interesantas lietas, kā arī atbildēja uz cilvēku interesējošiem jautājumiem.

Kā noslēdzošais pasākums „Veselības nedēļā” bija nūjošana, kur nūjošanas instruktors Rafaels Ciekurs dalībniekiem izstāstīja, kas ir nūjošana, kā arī praktiski demonstrēja pareizu tehniku. Šī vakara pasākums beidzās jau nelielā krēslā ar kārtīgu izlocīšanos parkā, pie skolas. Tā kā nu Kandavā ir pulciņš cilvēku, kas ik vakaru varēs iziet kārtīgā pastaigā ar nūjām.

back to top