pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA

Konkursa “Diženi Kandavas novadā 2017” konkursa uzvarētāji apmeklē Alūksni31.07.2018

dsc_0461.jpg27.jūlijā konkursa „Diženi Kandavas novadā 2017” laureāti devās Kandavas novada domes organizētā pieredzes apmaiņas ekskursijā uz Alūksni, lai aplūkotu tās puses godalgotos īpašumus un iedvesmoties nākamajai dārza sezonai.

Dienas sākumā ekskursanti apskatīja skaistākās Alūksnes vietas un uzzināja interesantus faktus par pilsētu gides Ilonas Riekstiņas vadībā, bet vēlāk, dziedot jautras šlāgeru dziesmas kopā ar muzikantu, izbaudīja neaizmirstamu braucienu ar plostu “Kaija” un kuģīti “Marienburg”. Kuģīša īpašnieks un kapteinis ir bobslejists Intars Dambis.

Tālāk ceļš veda uz Ernsta Glika Bībeles muzeju un Alūksnes Evanģēliski luterisko baznīcu, jo Alūksnes vārds nav iedomājams bez diženā Bībeles tulkotāja Ernsta Glika, kas ir ne tikai iztulkojis latviešiem Bībeli, bet arī uzsācis zemnieku bērnu apmācīšanu. Bībeles muzejā bija apskatāmas Bībeles 38 valodās.

Pēcpusdienā ekskursanti devās izbraucienā no Alūksnes līdz Umernieku stacijai ar Baltijā vienīgo kursējošo šaursliežu vilcienu jeb bānīti, bet vēlāk viesojās Kļaviņu ģimenes mājā “Pullanā 110”, kuru saimnieki 2017. gadā ieguva 1.vietu nominācijā “Sakoptākā Alūksnes novada individuālās mājas vai vasarnīcas apkārtne”. Ekskursantus pārsteidza sētas plašums, ziedu, ogu, dārzeņu daudzveidība. Viņi ieguva baudījumu acīm un garšas kārpiņām, kā arī saņēma dāvanā zaļo upeņu spraudeņus.

Ekskursijas noslēgumā tika apmeklēts dabas muzejs “Vides labirints”, kurā apskatāma putnu daudzveidība Latvijā. Varēja klausīties un iepazīt viņu balsis, kā arī apskatīt no dažādām pasaules valstīm atvestos akmeņus, starp tiem dārgakmeņus un derīgos izrakteņus un izbaudīt pasaules ūdeņu pieskāriena elpu, bet nobeigumā nonākt pie pasaules brīnumiem- fluoriscējošiem  akmeņiem.

facebokinstagramtwitteryoutube
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvija.lvKandavas novada ceļu karte.Tukuma novada pašvaldībaAktuālās tirgus izpētesPiejūra, atkritumu apsaimniekošanaKandavas komunalie pakalpojumi
back to top