kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Nezini, kur talkot? Izvēlies kādu no talkas vietām pilsētvidē!

30.04.2022

liela-talka-22.jpgVēl nezini, kur talkot Lielās Talkas dienā 30. aprīlī? Nāc un piedalies pilsētvides uzlabošanā!

Esam apkopojuši lielākus un mazākus darbiņus- izvēlies kādu no zemāk minētajām talkas vietām un piesakies, rakstot cilvēku skaitu un izvēlēto talkas vietu uz e-pastu: liga.supstika@tukums.lv, vai zvanot 26451427.

Pievienojies un kopīgiem spēkiem sakopsim mūsu mīļo pilsētu!

1. Soliņu krāsošana pilsētas teritorijā (materiāli tiks nodrošināti);

2. Teritorijas sakopšana starp Kandavas Mākslas un mūzikas skolu un Kandavas Ev.Luterisko baznīcu;

3. Ģērbtuvju atjaunošana pie Teteriņa ezera peldvietas (materiāli tiks nodrošināti);

4. Teteriņa ezera attīrīšana no pudelēm (ūdens transportu nenodrošinām);

5. Promenādes žoga slīpēšana un krāsošana;

6. Krūmu retināšana un atkritumu savākšana pie Disku golfa trases Kandavā.


Lielā Talka tuvojas – kā pareizi pieteikt un pievienoties talkai?

30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas Latvijā norisināsies Lielā Talka, kuras ietvaros ikviens iedzīvotājs ir aicināts veikt atkritumu savākšanas un vides labiekārtošanas darbus. Līdzīgi kā pērn, talkotājiem ir iespēja piedalīties SOLO (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkā un vākt atkritumus individuāli, kā arī organizēt publiskās talkas. Iepazīsities ar to, kā pareizi pieteikt savu talku, piedalīties tajā un kur talkas dienā atstāt savāktos atkritumus!

 

SOLO TALKA (arī DUO un Ģimenes)

Saglabājot iepriekšējos gados iepazīto SOLO talkas formātu, arī šogad talkotājiem ir iespējams individuāli vai ģimenes lokā veikt sakopšanas darbus. Plānojot SOLO talku, jāņem vērā, ka tā ir jāveic publiskā, nevis privātā teritorijā. Plānojot savu SOLO talku, to nav nepieciešams saskaņot ar novada talkas koordinatoru, taču vēlams savu talkas vietu atzīmēt talkas mājaslapas sadaļā SOLO talkas karte’22: https://talkas.lv/liela-talka/... .

 

SOLO talkas maisi

Sadarbībā ar „Rimi Latvia” SOLO talkotājiem savu talkas maisu būs iespējams saņemt lielākajos „Rimi” veikalos no 23. līdz 30. aprīlim (ieskaitot). Lai iegūtu savu īpašo talkas maisu „Rimi” veikalos, jāveic pirkums par jebkuru summu – viens čeks līdzvērtīgs vienam maisam. Jāņem vērā, ka SOLO talkas maisu skaits ir ierobežots, kopumā tiks izdalīti 100 000 maisu.

Talkas dienā, pēc sakopšanas darbu veikšanas, talkas maiss ar savāktajiem atkritumiem jānogādā kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajām talkas atkritumu savākšanas vietām (vai apvienotajām atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas vietām), kuras atzīmētas Lielās Talkas kartē! Atgādinām, ka maisu savākšana netiek veikta vietās, kur pieteikta SOLO talka vai tikai labiekārtošanas talka!

„Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību speciālists Juris Šleiers: „Lai nodrošinātu vides ilgtspējību un efektīvu resursu izmantošanu, svarīga ir sadarbība starp iedzīvotājiem un uzņēmumiem. Arī Lielās Talkas aktivitātes pierāda, ka mērķus iespējams sasniegt darbojoties kopā, un mēs priecājamies, ka „Rimi Latvia” ir daļa no tā. Atbalstot Lielo Talku, aicinām individuālas talkotājus nepalikt vienaldzīgiem, bet sniegt savu ieguldījumus vides sakopšanā, saņemot savu SOLO talkas maisu kādā no „Rimi” veikaliem un padarot Latviju tīrāku un zaļāku”.

 

PUBLISKĀ TALKA

Šogad talkotājiem ir iespējams piedalīties un organizēt publiskās talkas, lai atkritumu vākšanas un labiekārtošanas darbus veiktu lielākā pulkā. Publiskās talkas organizē gan pašvaldību talkas koordinatori, kā arī to var darīt arī uzņēmumi, biedrības, privātpersonas u.c.. Plānojot publisko talku, tās norisi ir nepieciešams saskaņot ar sava novada talkas koordinatoru, lai informētu par talkas vietu, kā arī saņemtu talkas maisus. Talkas koordinatoru saraksts atrodams: https://talkas.lv/kontakti/ .

Publiskās talkas nepieciešams pieteikt arī Lielās Talkas mājaslapā, sadaļā Lielās Talkas karte’22: https://talkas.lv/apstiprinata....

 

Kā rīkoties, ja vēlies piedalīties kādā no reģistrētajām publiskajām talkām?

Lielās Talkas kartē’22 ir atrodama informācija par plānotajām un reģistrētajām Lielās Talkas aktivitātēm, kā arī talkas organizatoru kontaktinformācija. Lai talkas norise būtu veiksmīga, pirms pievienojies talkai, iesakām sazināties ar izvēlētas talkas organizatoru un informēt par vēlmi kopā iesaistīties sakopšanas un labiekārtošanas darbu veikšanā! Ja rodas kādi jautājumi par talkas aktivitātēm novadā, aicinām sazināties ar sava novada talkas koordinatoru.

  

Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv vai dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielāTalka2022 #Espiederunakotnei #parzaluLatviju

 

Celies, posies, iesaisties! Uz tikšanos Lielajā Talkā 30. aprīlī visā Latvijā!

 

Teritorijas sakopšana starp Kandavas Mākslas un mūzikas skolu un Kandavas Ev.Luterisko baznīcu Ģērbtuvju atjaunošana pie Teteriņa ezera peldvietas Soliņu krāsošana pilsētas teritorijā Promenādes žoga slīpēšana un krāsošana Teteriņa ezera attīrīšana no pudelēm
back to top