pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

"Skroderdienas Silmačos" - Ielīgošanas izrāde

21.06.2018 19:00

Kandavā ielīgo ar “Skroderdienām Silmačos”

dsc_0359.jpg 21.jūnijā tieši vasaras Saulgriežos Kandavas brīvdabas estrādē Ozolāji novada ļaudis ielīgoja ar Rūdolfa Blaumaņa “Skroderdienām Silmačos” . Tā ierasts jau daudzus gadus, ka uz Līgo svētkiem režisors Voldemārs Šoriņš kandavniekiem iestudē kādu lustīgu lugu ar pašmāju aktieriem lomās un dziesmām un dejām vietējo ansambļu un deju kolektīvu izpildījumā.

Jau ap pusdienlaiku, kad notika ģenerālmēģinājums estrādē, debesīs ap Kandavu draudīgi vilkās lietus mākoņi un spēkā pieņēmās brāzmains vējš. Tad nu visi izrādē iesaistītie sūtīja debesīm un augstākiem spēkiem lūgumus, neielīt tieši izrādes laikā, tik ilgi mēģinājuši un nu pašā svētku vakarā, daba draudēja visu izjaukt- ar negaisu, lietu un vēju!

Un debesis noskaidrojās uz vairākām stundām, spīdēja saule, vējš pierima. 

 Vakara izrāde jau bija pusē, kad daba atkal “sazvērējās” un šoreiz pa īstam! Tad nu visi, aktieri un skatītāji, dabūja trūkties pa nopietnam- lietus, vēja aukas, krusa zirņu lielumā, sita pa visām maliņām! Visi tika nomazgāti un nopērti, kā jau tas vasaras Saulgriežos pienākas- lija kā pa Jāņiem, daba un cilvēki guva veldzi pēc ilgstošā sausuma perioda divu mēnešu garumā. Kā smej- lietus nebija bijis kopš Lieldienām!

Lai lustīgs prāts un jauka līgošana visiem īstajā zāļu vakarā! Paldies aktieriem, dziedātājiem, dejotājiem un visiem atbalstītājiem!

back to top