pavasara-foto-majas-lapai9mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

9.KAFIJAS UN TĒJAS SVĒTKI

27.10.2018 12:00

dsc_0137.jpg27. oktobrī Kandavā notika devītie Kafijas un tējas svētki.

 Jau ierasts, ka Kafijas un tējas svētki notiek pilsētas kultūras namā un novada muzejā, šogad pa ceļam starp abiem objektiem, ietverot arī brīvdabas aktivitātes Promenādē.

Pirmoreiz Kandavā notika profesionālu baristu paraugdemonstrējumi, kuros piedalījās grauzdētavas "Kalve Coffee" līdzīpašnieks un pērnā gada Latvijas baristu čempionāta uzvarētājs Raimonds Zadvornovs, kā arī tirdzniecības centra "Galleria Riga" terasē izveidotās koncepta kafejnīcas "Herbārijs" idejas līdzautors un vadītājs, foruma "Let's Talk Taste" organizētājs Arvis Zēmanis. Bija iespēja piedalīties arī kapingā jeb dažādu valstu kafiju izgaršošanā. Tējas zālē gaidīja tikšanās ar tējas guru no Cēsīm Juriju Podusovu, kuras laikā tika runāts tieši par Latvijas tējām, un ar Zani Gustu, kura stāstīja visu par un ap lavandām un to audzēšanu.

No pulksten 12 bija atvērta izstāžu zāle  "Vējspārns", kur notika relaksējošs 20. - 30. gadu mākslinieciskās noskaņas pasākums "Kafija, dzeja, mūzika" un ar Austras Skujiņas dzeju un dziesmām ar viņas vārdiem, uzstājās jauktais vokālais ansamblis "DoReMi", bet kamīnzālē gaidīja "Aklais randiņš ar...". Katram bija iespēja iepazīties ar kādu grāmatu - ziedojot naudu Kandavas novada iespēju fondam, izvēlēties necaurspīdīgā iesaiņojumā ietītu lasāmvielu. Kultūras nama kafejnīca par nelielu samaksu varēja nogaršot Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņu gatavotos gardumus.

 Pusdienlaikā Kafijas zālē notika erudīcijas spēle "Par un ap kafiju un tēju", bet pēc tās norisinājās konkursa "Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2018" uzvarētāju apbalvošana. Uzreiz pēc tam uz koncertu aicināja aktieri Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens un pianists Māris Žagars.

Svētku programmu piedāvāja arī Kandavas novada muzejs. Traktierī "Pie melnā kuiļa" bija iespēja nogaršot Kandavas ozolzīļu kafiju, seifa telpā aplūkot simts muzeja dārgumus, bet pagrabā atrodamajā un valodniekam Kārlim Mīlenbaham veltītajā "Valodas pagrabiņā" mīt tautas atmiņu taku un uzspēlēt spēli "Atrodi vienādo", izstāžu zālē apgleznot akmentiņu alfabētu, mākslas galerijā pabaudīt mākslinieces Olitas Gulbes gleznas un pašu apgleznoto krūzīšu skaistumu, bet Amatniecības centrā piedalīties pankūku cepšanas darbnīcā. Satumstot vakaram, festivāls "Latvijas Goda aplis" piedāvāja izbaudīt īpašu uz Pulvertoņa sienas projicētu audiovizuālo fantāzijas lidojumu "Reiz Kandavā".

back to top