pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Iedzīvotāju sapulce Vānes pagastā

10.10.2019 17:30

dsc_0002.jpg10. oktobrī novada domes vadība un speciālisti tikās ar Vānes pagasta iedzīvotājiem, kas kuplā skaitā bija ieradušies uz iedzīvotāju sapulci kultūras namā.

Sapulces sākumā domes priekšsēdētāja sniedza informāciju par paveiktajiem darbiem 2018. gadā un 2019. gada pirmajā pusgadā, informēja par budžeta izdevumiem un ieņēmumiem pa nozarēm, tuvākajiem plānotajiem projektiem Kandavas pilsētā un pagastos.

Priekšsēdētāja uzteica Vānes pagasta biedrības, jo, pateicoties viņu aktīvajai darbībai, Vānē ir realizēti vairāki vides labiekārtošanas darbi, kā piemēram, pieturas atjaunošana, takas  atjaunošana Vānes atpūtas parkā “Spāres” un rotaļu laukuma atjaunošana pie daudzdzīvokļu mājas. I.Priede pateicās arī šī gada konkursa “Diženi Kandavas novadā” dalībniekiem, aicinot uz apbalvošanas pasākumu, kas gaidāms 30.novembrī Valdeķu kultūras namā.

Sapulces apmeklētājus uztrauca jautājums par Vānes pagasta brīvdabas estrādes slikto stāvokli. Ja līdz šim iedzīvotāju vidū nebija vienprātība jautājumā par to, vai atjaunot esošo brīvdabas estrādi, vai veidot jaunu Vānes centrā pie kultūras nama, tad sapulces laikā iedzīvotāji vienprātīgi pieņēma lēmumu par esošās brīvdabas estrādes atjaunošanu. Pēc pieņemtā lēmuma Vānes pagasta pārvaldniece norādīja, ka šis būs prioritārs jautājums, pie nākamā gada budžeta plānošanas.

Iedzīvotājus interesēja arī jautājums par to, kā veidojas ūdens patēriņa starpība un kā Kandavas komunālie pakalpojumi veic parādu piedziņu no nemaksātājiem. Uz šiem jautājumiem atbildēja sia “KKP” valdes loceklis Dzintars Rušmanis, norādot, ka ūdens patēriņa starpība veidojas vairākos veidos. Viens no iemesliem ir dzīvokļu īpašnieku ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu iesniegšanas paradumi (tos neiesniedz savlaicīgi vai iesniedz ilgu laiku pēc nolasīšanas, kā arī apzināti norāda samazinātu patēriņu), otrs- novecojusi dzīvojamās mājas ūdensapgādes sistēma vai plīsumi, kā dēļ var rasties ūdens zudumi, kā arī dzīvokļu īpašnieku negodprātīga rīcība- mērierīču tehniska ietekmēšana, lai netiktu uzskaitīts patērētais ūdens.

Dz.Rušmanis iedzīvotājus informēja arī par decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistra izveidi, kas attiecas uz tiem Vānes iedzīvotājiem, kuru īpašums nav pieslēgts centralizētai kanalizācijas sistēmai. Iedzīvotājiem jau tuvākajā laikā būs jāaizpilda anketa (kas atradīsies pagasta pārvaldē) un tā būs jāiesniedz decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistra izveidei.

I.Marašinskis sniedza plašu informāciju par ceļu stāvokli pagastā, par piešķirto finansējumu un izskaidroja kārtību, kādā tiek veikta ceļu uzturēšana, savukārt, pašvaldības policijas priekšnieks R.Zariņš atbildēja uz iedzīvotājas jautājumu par to, kā rīkoties, ja svešs suns ir sabojājis īpašumu.

back to top