kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

No darbiem līdz baltajiem galdautiem Kandavā

22.04.2023

whatsapp-image-2023-04-23-at-12-22-05.jpgJau trešo gadu četrās pilsētās (Dobelē, Liepājā, Ventspilī un Kandavā) pastāvīgi norisinās Latvijas Vācu savienības organizēts projekts "Demokrātisko kompetenču inkubators", kura fokuss ir nevis caur pasīvām lekcijām un monotonu vispārzināmu frāžu atkārtošanu, bet caur atraktivitāti, pārsteigumu pilnu iesaisti un vietējo iedzīvotāju iniciatīvām veicināt pilsonisko pratību.

Ņemot piemēru no Norvēģijas partnera - biedrības "Fjellugla Kompetanse" caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds” 22.aprīlī pēc talkošanas Kandavā norisinājās viens no pasākumiem: festivāls "No darbiem līdz baltajiem galdautiem: par draudzību, par atjaunošanos, par mazākumtautību aktivitāti!"." Ikviens kandavnieks bija aicināts pievienoties - iezīmēt gan Kandavas biedrības "Tautību apvienība "Varavīksne"" 15. jubilejas gadu, gan iezīmēt jaunas pilsoniskās darbības vīzijas, atjaunot kontaktus, kopīgi rīkoties savas valsts attīstībai (bija iespēja sniegt viedokli par priekšlikumu grozījumiem Azartspēļu likumā). Tika radīts labs ietvars tuvojošamies valsts svētkiem: gan 1. un 4. maijam, kā arī Demokrātijas nedēļai, kas jau kļuvusi par jauno Latvijas tradīciju.

Festivāla viesi bija moldāvu biedrība "DAČIJA", ansamblis "DOINA", Olaines vokālais ansamblis"IVUŠKI", izcilais folkloras mūziķis Fjodors Krupenkins un Kandavas pensionāru biedrība. Līdzorganizēja: "Tautību apvienība "Varavīksne" un Rīgas vācu kultūras biedrības Kandavas filiāle "Štempeļhofa".

back to top