vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas basketbola vēsturē jauns zelta ieraksts

25.04.2023

1anzage-kandava.jpgKandava/Anzāģes komanda izcīnījusi tās lielāko panākumu ne tikai komandas, bet arī pilsētas vēsturē. Otrdien, 25. aprīlī, Jelgavā, fantastiskā atmosfērā, pārspējot vietējo BK Jelgavas vienību, kandavnieki virs galvas cēla Nacionālās basketbola līgas (pēc spēka Latvijas basketbola otrās līgas) čempionu kausu.

Lai kļūtu par čempioniem, kādai no komandām bija nepieciešams izcīnīt trīs uzvaras. Tā kā sezonā savstarpējā duelī bija 1:1, bet labāka punktu attiecība bija Kandavas komandai, tad mājas priekšrocības šajā finālā bija tieši kandavniekiem.

Līdzīgā cīņā, veiksmīgāk aizvadot spēles beigas sēriju ar uzvaru iesāka Kandava, kas pirmo spēli uzvarēja ar 89:80. Otrajā spēlē jau Jelgavā, pēc ļoti pārliecinoša pirmā puslaika, kurā Kandava/Anzāģe sasniedza pat +20, otrā spēles puse izvērtās gandrīz par katastrofu, uz brīdi nonākot pat iedzinējos, tomēr pateicoties kapteiņa G.Strāķa meistarībai uzbrukumā, izdevās uzvarēt ar 69:66. Līdz ar to iespēju sēriju noslēgt jau mājās.

Pārpildītā Kandavas sporta hallē, uzstājoties kandavniekam Kārlim Lācim un talsiniekam Intaram Busulim, ļoti aizraujošā cīņā, Jelgavas basketbolistiem izdevās sēriju aizvest atpakaļ uz Jelgavu, jo BK Jelgava izcīnīja uzvaru ar 78:81. Zaudējums kandavniekiem bija kā auksta duša.

Tomēr Kandava/Anzāģe komanda pēc šī zaudējuma nesalūza, tieši otrādi, noskaņojās dubultā, nodemonstrēja nevainojamu aizsardzību un uzvarēja ar 70:62. Līdz ar to panākums arī visā sērijā un komanda tika kronēta par 2022./2023. sezonas čempioniem.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts kandavnieku kapteinis Guntars Strāķis. Tāpat turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļauti arī BK Kandava/Anzāģe spēlētāji Artūŗs Grīnbergs, Mārcis Saulītis un jau pieminētais Guntars Strāķis.

Paldies, komandas menedžerim Kristapam Gotfrīdam, fantastiskajiem līdzjutējiem, kas pavadīja mūsu komandu visās spēlēs, kā arī komandas sponsoriem, atbalstītājiem, tuviniekiem un, protams, komandas puišiem!

Edgars Priede, BK Kandava/Anzāģe galvenais treneris

Foto: Mārtiņš Goldbergs

back to top