kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas novada pašvaldība atbalsta akciju “Mēs esam Eiropa”

28.07.2016

img_2826.jpgKandavas novada pašvaldība, atbalstot Somijas Vietējo un reģionālo pašvaldības asociācijas Eiropas mēroga akciju, pievienojas Somijas pilsētas Joensū  (Joensuu, Somijā) un Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam Eiropai vienoties kopīgā akcijā "Mēs esam Eiropa", tāpēc šodien, 28.jūlijā, pie pašvaldības ēkas mastā plīvo Eiropas Savienības karogs, tādējādi atbalstot Eiropas Savienības vērtības.

Joensū pilsēta aicina visas Eiropas pašvaldības 28. jūlijā izkārt Eiropas karogu pie pašvaldības ēkām, tādējādi atbalstot Eiropas Savienības vērtības. Uzaicinājumā teikts: “Joensū – neliela Somijas pilsēta Eiropas nomalē – aicina citas Eiropas pilsētas parādīt visai pasaulei, cik svarīga ir Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbība. Eiropa nav ideāla, taču ikviens no mums ir ideāls eiropietis. Tāpēc ierosinām izdarīt dažas pavisam vienkāršas lietas, lai parādītu, ka esam vienisprātis.” 

Akciju atbalsta Somijas Ārlietu ministrija, kā arī Eiropas Reģionu komiteja. Tās prezidents Marku Markula (Markku Markkula) atzīst: “Šodien vairāk nekā jebkad agrāk ir jāatbalsta ikviena iniciatīva Eiropas saliedēšanai. Vienotāka Eiropa nozīmē arī saliedētākus tās pilsoņus, un tā ir cerība uz gaišāku nākotni.” Dalībai akcijā reģistrētās pašvaldības atspoguļoas vienotā digitālā kartē interneta vietnē www.connectingeuropeans.eu.

back to top