kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Jaunajā gadā tiekas novada Politiski represēto apvienība

06.01.2017 16:00

img_2557.jpg6.janvārī, Zvaigznes dienā, Kandavas novada muzejā uz pirmo tikšanos šajā gadā pulcējās novada Politiski represēto apvienības biedri, viņu tuvinieki un domes vadība.

Šāda tikšanās gada sākumā, lai izvērtētu aizvadīto gadu un pārrunātu ieceres jaunajā gadā, ka arī vienkārši parunātos un dalītos atmiņās par pārdzīvoto, kļuvusi ierasta jau vairākus gadus.

Kā sacīja apvienības vadītājs Pēteris Briedis, politiski represēto rindas kļūst arvien retākas, tas ir likumsakarīgi, ja parēķinām, cik gadu pagājis, kopš 1941.gada un 1949.gada deportācijām. Kā nozīmīgu veikumu aizvadītājā gadā Pēteris Briedis atzina novada represēto atmiņu grāmatas „Atcerēties...Neaizmirst...” izdošanu.

Represētos sveica Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis. Viņš pastāstīja par pašvaldības iecerēm un veicamajiem darbiem, piebilstot, ka gada nogale bijusi diezgan trauksmaina, sakarā ar domes vadības maiņu. Arī šis gads, priekšsēdētāja vārdiem runājot, būs notikumiem bagāts, jo tuvojas Latvijas simtgade, šogad arī Kandava atzīmēs savu simtgadi, un, protams, 3.jūnijā gaidāmas pašvaldību vēlēšanas, kas arī ienesīs savas korekcijas. Priekššēdētājs vēlēja visiem veselību un dzīvesprieku, kā arī veiksmīgu sadarbību turpmāk.

Novada represētos sveica arī Kandavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste un muzeja vadītāja Sarma Anģēna.

Tovakar muzeja logos ilgi dega gaismiņas un turpinājās sarunas par dzīvi, šodienu un senajām atmiņām.

back to top