vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pārgājiens "Iepazīsti Zantes pagastu"

23.10.2022 12:00

20221023123833.jpg23.oktobrī devāmies pārgājienā, lai nu jau trešo gadu turpinātu iepazīt skaistas vietas Zantes pagastā.            

Iepriekšējo gadu pārgājienos zantenieces Intas Neicinieces vadībā jau esam apskatījuši interesanto gravu veidojumu Āžmugura, Lindes akmeni, kas ir 44.lielākais laukakmens Latvijā, Vepru strautu un gleznaino Lodiņu gravas apkārtni.

         Šogad devāmies uz Maitiķu avotu un Vepru alu. Priecājāmies par košajiem rudens dabas skatiem, meža veltēm, līkumainajiem Amulas krastiem un stāvajām gravām. Pārgājienā uzzinājām arī daudz ko jaunu. Uzkāpjot Maitiķu skatu tornī un skatoties pa kreisi Amulas virzienā var redzēt divus uzkalniņus purvā, kas ir aptuveni 12 000 gadu veci. Tie iekļauti Natura 2000 sarakstā,  jo Eiropā nav daudz tādu vietu, kur būtu saglabājušās neapstrādātas zemes. Natura 2000 ir īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīkls Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šis saraksts tika izveidots, lai aizsargātu Eiropā retas un apdraudētas dzīvnieku un augu sugas un to dzīvesvietas un biotopus. 

         Netālu no Maitiķu avota atrodas Plāņu muiža, kura militārajā vēsturē iegājusi ar faktu, ka 1945.gada 8.maijā muižas kungu namā tika parakstīts kapitulācijas akts, līdz ar ko „Kurzemes cietoksnis” beidza pastāvēt. Šis gadu skaitlis tagad iegravēts piemineklī.

         Paldies Intai Neiciniecei par pārgājienu, kā arī paldies pārgājiena dalībniekiem. Prieks par jauku atpūtu labā kompānijā! 

back to top