pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
mobile_header2.jpg
Lapas karte
AA+A++
A AAA

Par konstatēto piesārņojumu putnu gaļā21.10.2019

vista_gala_sh.jpgPirms laika Latviju pāršalca ziņas par inficētu vistas gaļu, kas piegādāta vairākiem uzņēmumiem Latvijā, tai skaitā tiem, kuri nodrošina ar gaļas produkciju ēdinātājus izglītības iestādēs. No Polijas uzņēmuma «Cedrob S.A.» ievestajā gaļā ir konstatēta salmonellas baktērija, kas izraisa vēdera vīrusu.

Teju visās Kandavas novada izglītības iestādēs (izņēmums ir Zantes pamatskola) skolēnu ēdināšanu nodrošina uzņēmums SIA “Saltums Kandavā”, tāpēc vērsāmies pie uzņēmuma vadības ar jautājumu par gaļas produktu izcelsmi novada skolās. Valdes priekšsēdētāja Stefānija Neiberga skaidroja, ka nesadarbojas ar iepriekšminēto uzņēmumu un inficētā broileru gaļa nav šeit nonākusi, tāpēc uztraukumam nav pamata. Tāpat viņa skaidroja, ka galvenais ir pareiza produktu termiskā apstrāde, produktu uzglabāšana un sanitāro normu ievērošana.

Lai pasargātu sevi no pārtikas izraisītām saslimšanām, jāievēro daži vienkārši padomi. Noteikti jāmazgā rokas pēc tualetes apmeklējuma, pirms gatavošanas, kā arī pēc darbībām ar jēlproduktiem. Uzglabājot pārtiku, jēlprodukti jānošķir no citiem pārtikas produktiem, un tas pats princips jāievēro gatavošanas procesā. Jēlprodukti – gaļa, zivis un olas – nedrīkst nonākt saskarsmē ar citiem pārtikas produktiem, tāpēc to apstrādei jāizmanto atsevišķi virtuves piederumi, bet galda virsma pēc jēlproduktu apstrādes rūpīgi jānotīra. Arī dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti – gaļa, zivis un olas – ir pareizi termiski jāapstrādā – kārtīgi jānovāra vai jāizcep.

facebokinstagramtwitteryoutube
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvija.lvKandavas novada ceļu karte.Tukuma novada pašvaldībaAktuālās tirgus izpētesPiejūra, atkritumu apsaimniekošanaKandavas komunalie pakalpojumi
back to top