4-attels.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA

Ziemassvētku gaisotnē tiekas Lasītāju klubiņš Kandavā18.12.2019

20191218_140736.jpg18.decembra pēcpusdienā omulīgā pirmssvētku gaisotnē satikās Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubiņa dāmas, lai ar dziesmām un laba vēlējumiem sagaidītu tuvojošos Ziemassvētkus.

Bibliotēkas vadītāja Daiga Kārkliņa bija apkopojusi apmeklējumu statistiku par aizvadīto gadu un sagatavojusi dāvanas un pateicības piecām čaklākajām lasītājām. Bez dāvanas, skaistas eglītes formā ar svecīti, nepalika neviena. Tāpat neiztrūka bagātīgi klāts galds  ar dažādiem gardumiem un svētku torti.

Dāmas dalījās stāstos par to, kā katra no viņām nokļuvusi Kandavā, atcerējās bērnības un skolas gadus, to, kāda pirms četrdesmit un vairāk gadiem izskatījusies Kandava, cik dubļainas un izdangātas bijušas ielas, un cik ļoti daudz kas pilsētā un novadā mainījies uz labu. Bažījās par to, ka teritoriālās reformas rezultātā, novadam zaudējot identitāti, atkal kļūsim par aizmirstu nomali.

 Tika spriests par to, ka Lasītāju klubiņš sen pelnījis nosaukumu un apspriesti arī humora pilni piemēri, kā “Kandavas kodes” vai “Kandavas grāmatu tārpi”. Pēdējo gan atmeta kā nederīgu, jo klubiņā darbojas tikai dāmas. Savukārt, kodes visām ļoti patika, jo virsraksts “Kandavas Kodes tiekas Ziemassvētkos” ļoti ieintriģētu sociālo tīklu lietotājus. Smieklos ir daudz vitamīnu un smieklu šajā dienā netrūka.

Lasītāju klubiņa svētku pasākumā piedalījās un tika uzņemta kā pilntiesīga kluba dalībniece, bijusī mūzikas skolas pasniedzēja Ingrīda Salaka ar akordeonu un tādēļ dziesmu un mūzikas netrūka. Iesākumā “Klusa nakts”, tad “Zvaniņš skan”, “Zvani un sveces”, “Ak, eglīte” un citas dziesmas.

Skanēja dzeja un laba vēlējumi Ziemassvētkos un Jaunajā gadā un valdīja patīkams svētku noskaņojums.

facebokinstagramtwitteryoutube
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvija.lvKandavas novada ceļu karte.Tukuma novada pašvaldībaAktuālās tirgus izpētesPiejūra, atkritumu apsaimniekošanaKandavas komunalie pakalpojumi
back to top