pavasara-foto-majas-lapai5mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā notiek pirmā kvalifikācijas prakse

23.05.2022 - 22.06.2022

20210927kalpakaskola21.jpgJau pavisam drīz noslēgsies pirmais mācību gads Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā. Pirmā kursa kadetiem vēl sekmīgi jānokārto kvalifikācijas prakse. Tā norisināsies no 23. maija – 22. jūnijam, Kandavā.

Pirmā kursa kadeti ir veiksmīgi nokārtojuši ieskaites vispārizglītojošajos un profesionālajos mācību priekšmetus. Kvalifikācijas prakses laikā kadeti pielietos un nostiprinās apgūtās teorētiskās zināšanas un prasmes sekmīgai praktisko uzdevumu izpildei lauku apstākļos, dažādos laikapstākļu un diennakts laikā, nodaļas (8 cilvēku komandā) sastāvā.

Kvalifikācijas prakses mērķis attīstīt izglītojamā profesionālās prasmes pildīt jaunākā militārā instruktora pienākumus. Pirmā mācību gada prakses uzdevums ir veikt kareivja standarta ikdienas un kaujas uzdevumus lauka apstākļos, piemēram, pārvietošanos naktī, patruļu ar ūdens šķēršļu pārvarēšanu, nakšņošanu lauka apstākļos, šaušanu ar pneimatisko ieroci. Prakses laikā kadeti saņems no prakses vadītāja raksturojumu par praksē paveikto darbu, attieksmi un demonstrētajām iemaņām.

Informējam, ka prakse tiks realizēta Latvijas valsts mežu un  pašvaldības teritorijās, tiks izmantotas ieroču replikas. Kā arī pilsētas teritorijā notiks vakara pastaigas, kas ir neatņemama militārās disciplīnas sastāvdaļa, tās laikā kadeti soļo ierindā un dzied karavīru dziesmas. Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un izturēties ar sapratni.

Šī ir pirmā kvalifikācijas prakse, jo Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālā vidusskola tika atklāta 2021. gada 1. jūlijā. Papildus vispārizglītojošajiem mācību priekšmetiem tiek apgūti profesionālie mācību priekšmeti, kas attīsta fiziskās un militārās spējas. Papildus informāciju par skolu un mācību programmu var iegūt www.kalpakaskola.lv, kā arī sekojot aktualitātēm sociālajos tīklos Facebook un Instagram: @Kalpaka skola.


Informāciju sagatavoja: Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Medne

back to top