pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Turpinās sakoptāko īpašumu vērtēšana Kandavā un pagastos

22.07.2022

dsc0235.jpg22. jūlijā žūrijas komisija turpināja konkursam "Sakoptākais īpašums Tukuma novadā" pieteikto īpašumu vērtēšanu, viesojoties Cēres un Matkules pagastos, kā arī Kandavas pilsētā.

Privātmājā Cēres pagasta Jaunā ielā 6, jeb kādreizējās “Kalndruvās” saimnieko Inese un Ilmārs Bukovski. Saimnieks visu gatavo pats, pēdējais viņa veikums ir nesen pabeigtā lapene pie mājas. Sakoptajā lauku īpašumā pie vecvecākiem vasaras brīvlaiku labprāt pavada kuplais bērnu pulciņš- 16 mazbērni.


Māsas Laine un Evelīna Valeiņas ar ģimenēm pirms četriem gadiem iegādājās īpašumu “Dzegūzes” Cēres pagastā. To iegādājoties, nekas no šobrīd esošā lauku sētas skaistuma nebija pat manāms- plašā piemājas teritorija ieaugusi latvāņos, nezālēs un atkritumu kalnos. Nu lauku sēta ir pārveidota par īstu lauku oāzi, kurā nedēļas nogalēs ģimenei patverties no Pierīgas burzmas. Ir saglabāta un atjaunota melnā dūmu pirtiņa, iztīrīti piemājas dīķīši, tajos ielaisti amūri, kuri barojoties ar ūdensaugiem, veic dīķa attīrīšanas darbus.


Matkules pagasta Rožu ielā 3 saimnieko matkulnieki Līga un Alvis Brencsoni. Saimniece stāsta, ka dārza dizainu veido vīrs Alvis. Dārzā padomāts par visu- ir skaistas ziedu dobes, ir siltumnīca dārza veltēm, piemājas dīķis ar zivīm un ūdensrozēm, kā arī iekārtota vieta vasaras atpūtai ar baseinu. Piemājas teritoriju un ziedu dobes rotā Alvja veidotās metāla figūras, kas bija aplūkojamas izstādē šī gada Matkules pagasta svētku laikā.


Pēc renovācijas un apjomīgas celtniecības darbiem šī gada maijā Kandavā, Daigones ielā 14 durvis vēra ģimenes restorāns "Nāriņa", kas konkursam pieteikts nominācijā “Sakoptākā biznesa vide”. Restorāns atrodas blakus Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionam un tas ar jaunu ēdienkarti un vasarīgu noskaņu priecē pilsētas iedzīvotājus un viesus. Žūrijas komisiju restorānā sagaidīja saimnieks Oskars Neibergs, kurš izrādīja restorāna telpas un labprāt pastāstīja par uzņēmuma darbību. Restorāna atjaunošanas un pārplānošanas projekta autore ir bijusī kandavniece arhitekte Baiba Beķere, būvdarbus veica SIA “Kalvas” (valdes priekšsēdētājs Gatis Grīnītis), un interjera dizainu veidojusi restorāna īpašnieku Stefānijas un Oskara meita Rudīte Neiberga. Tā kā restorāns atvēršanas svētkus piedzīvojis pavisam nesen, tad vēl jāpaveic daži darbiņi- jāpabeidz teritorijas apzaļumošana, jāierīko velosipēdu novietnes un tuvākajā laikā arī tiks izvietotas reklāmas un norādes uz restorānu. Atbildot uz žūrijas jautājumu, vai uzņēmumam netrūkst darbinieku, O.Neibergs stāsta, ka, kadru mainība kolektīvā ir ļoti maza, lielākā daļa darbinieku uzņēmumā strādā 25-27 gadus un ir darbinieki, kas strādā  no pašiem pirmsākumiem.
Restorāns vasaras periodā atvērts katru dienu no plkst. 11.00 līdz 23.00.


Viens no lielākajiem pārsteigumiem ir jaunie dārzi, kas tapuši pēdējo gadu laikā, un prieks par to saimniekiem, kas savu izloloto īpašumu parāda publiski. Tā arī privātmāju Uzvaras ielā 22, Kandavā konkursam pieteica vērīgie pilsētas iedzīvotāji, kas, ikdienā mērojot ceļu gar to, ievērojuši kā pēdējo gadu laikā uzplaukst īpašums un teritorija ap to. Kā komisijai pastāstīja saimniece Anda Zeltmane, dārzs veidots pašu rokām, bez profesionālu dārznieku iesaistes. Īpašuma sakopšanu esot sākuši no ārpuses- ir veikta mājas fasādes siltināšana un iekopts dārzs, bet tikai tagad norit iekšdarbi. Ģimenes mājas apkārtne priecē ar savu izcilo un proporcionālo plānojumu, augu daudzveidību, piemērotību, izvietojumu un košumu.

Augustā vērtēšana turpināsies Zemītes pagastā un Valdeķos.

Konkursa norises un rezultātu izvērtēšanas komisijas locekļi, kuri veic Kandavas un pagastu apvienības teritorijā esošo īpašumu vērtēšanu: Inga Priede- Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētāja vietniece, Jānis Mazitāns- Kandavas un pagastu apvienības vadītājs, Ilze Dravniece- Kandavas Tūrisma informācijas centra vadītāja, Inese Surgofta- konkursa 2020. gada laureāte no Kandavas, Gunita Bukovska- pārstāve no Cēres pagasta, Elīna Budžena- pārstāve no Matkules pagasta, Aiga Bitmane- pārstāve no Vānes pagasta, Tamāra Bērziņa- pārstāve no Zemītes pagasta, Jānis Kālis- Zantes pagasta pārvaldes vadītājs, Anita Sipoviča- pārstāve no Kandavas pagasta.

back to top