kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Zemītes sākumskolas vecāko klašu audzēkņu mācību ekskursija

16.09.2022

16.septembrī Zemītes sākumskolas skolēni kopā ar skolotāju Olitu Tutiņu un Aiju Lagzdiņu devās Latvijas valsts meži rīkotajā “ Meža mācību ekspedīcijā”, kura notika Kalvenes mežniecībā.
Mācību ekskursijas mērķis bija radīt interesi par mežu un ar mežu saistītajām norisēm, apzināties cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, veidot izpratni par meža saglabāšanu nākamajām paaudzēm, pielietot dzīvē skolā iegūtās zināšanas. Piemēram, atpazīt materiālus, kuri ir gatavoti no koka izejvielām, atpazīt koku sugas, noteikt koku vecumu, augstumu, noteikt meža augsnes skābumu, mēģinājām saprast, kuri ir meža ienaidnieki, saprast pēc kādām pazīmēm notiek meža retināšana, kā iekopt jaunaudzes , uzzinājām cik ātri aug mežs un vēl daudzas citas lietas. Kopā nostaigājām aptuveni 3km pa 10 interesantām, izglītojošām meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Katrā no pieturvietām skolēni pildīja uzdevumus sagatavotajās grāmatiņās. Noslēgumā visi būvēja Leonardo da Vinči tiltu bez naglām, kuram visi varēja droši pāriet pāri.
Arī tā var mācīties!  Liels paldies Latvijas valsts mežiem!

Pirms ekspedīcijas paguvām apskatīt Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu “ Airītes” , kur varējām klausīties gides stāstījumā par brīvības cīņām un pulkveža kara gaitām. Muzejā  apskatījām  ekspozīciju, kura sniedza lielisku ieskatu mūsu tautas vēsturē. Paldies sponsoram par šo iespēju!

Skolotāja Aija Lagzdiņa

back to top