vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Literātu dienas Kandavas pilsētas bibliotēkā

16.03.2023 14:00

338060ea-61d5-42fa-9dd4-35e19bc45e2a.jpg16. martā Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubiņā viesojās Tukuma literātu apvienības pārstāvji- rakstniece Guna Roze un literāte Ināra Bezmere.

Tukuma literātu apvienība šogad atzīmēs 60 gadu jubileju. Apvienība dibināta 1963.gada 18.maijā un tās dibinātājs bija Pēteris Jurciņš.

Sagaidot nozīmīgo jubileju, literāti šajā pavasarī viesojas novada bibliotēkās, iepazīstinot lasītājus ar savu devumu Latvijas kopējā literatūras klāstā. Un šis devums nav mazs vai nenozīmīgs. Šobrīd Latvijas izdevniecības sadarbojas ar septiņiem Tukuma literātu apvienības biedriem. Pēdējā gada laikā Guntim Zariņam vien izdotas trīs grāmatas detektīvžanrā. Tikko dienas gaismu ieraudzījis Ingrīdas Zaķes humoristisko stāstu krājums vīriešiem "Šugerbušs".

Rakstniece Guna Roze pastāstīja ne tikai par literātu apvienības tapšanu un zināmākajiem Tukuma novada rakstniekiem un dzejniekiem, bet iepazīstināja arī ar saviem darbiem ("Sadursme"; "Zemenes ar pienu"; "101. kilometrs") un nolasīja fragmentu no topošā antiutopiskā romāna.

Literāte Ināra Bezmere dalījās stāstiem par saviem studiju gadiem.

Tika izspēlēta arī neliela viktorīna, kuras balva bija Gunas Rozes grāmata.

Informāciju sagatavoja: Dagnija Gudriķe, Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubiņš

back to top