pavasara-foto-majas-lapai9mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavu apmeklē Põlvas pašvaldības delegācija

13.06.2016

vanes-skolai-80-119---copy.jpg13. jūnijā Kandavā viesojās pašvaldības delegācija no Igaunijas pilsētas Põlvas, kas, tāpat kā Kandava, ir Eiropas dalībvalstu mazo pašvaldību hartas dalībniece.

Delegāciju 27 cilvēku sastāvā vadīja Põlvas mērs Georg Pelisaar.

Vizītes mērķis bija izzināt mūsu pieredzi administratīvi teritoriālās reformas jautājumos, jo šobrīd to piedzīvo arī Igaunija. Tāpat viesi interesējās par Kandavas pašvaldības darbu, kā arī apmeklēja sporta un tūrisma objektus.   

Delegācija tikās ar Kandavas novada domes priekšsēdētāju Normundu Štofertu un prezentācijā iepazinās ar pašvaldības darbību. Viesus padziļināti interesēja mūsu pieredze Eiropas dalībvalstu mazo pašvaldību hartas konferences rīkošanā, kas 2012.gadā notika Kandavā, jo 2019.gadā šāda konference jāorganizē Põlvas pašvaldībai. Tāpat ar lielu interesi pašvaldības darbinieki uzklausīja mūsu pieredzi administratīvi teritoriālās reformas jautājumos.

 Vizītes laikā viesi apmeklēja arī Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolu, brīvdabas estrādi “Ozolāji”, Kandavas novada Bērnu un jaunatnes Sporta skolu un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionu.

Kandava Eiropas dalībvalstu mazo pašvaldību hartā sastāv un darbojas kopš 2006. gada. No katras Eiropas Savienības valsts organizācijā tiek uzņemta viena pašvaldība un no Latvijas tā ir Kandava. Gadu gaitā hartas dalībvalstu ietvaros Kandavai veiksmīga sadarbība izveidojusies kā pieaugušo, tā jauniešu vidū. Reizi gadā vienā no valstīm tiek rīkota plaša tematiska konference par valstīm aktuāliem un vienojošiem jautājumiem.

back to top