pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Lasītāju klubiņa tikšanās ar rakstnieci, žurnālisti Irinu Kalmi

19.04.2017 14:00 - 16:00

img_7581.jpg19.aprīlī Kandavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju klubiņa dalībnieces tikās ar bērnu grāmatu autori un žurnālisti Irinu Kalmi.

Irina Kalme dzimusi un uzaugusi Kuldīgā, tur arī uzsākusi skolas gaitas, divus pēdējos vidusskolas gadus mācījusies vakara vidusskolā un strādājusi tirdzniecībā. Pēc tam devusies izglītību turpināt uz Rīgas kooperatīvo tehnikumu, vēlāk studējusi latviešu valodu un literatūru universitātē. Jau piektajā klasē Irina izlēmusi, ka studēs latviešu valodu un vēlāk apzināti uz šo mērķi arī gājusi.

Divdesmit divus gadus Irina nostrādājusi Tukuma redakcijā kā žurnāliste, darbu uzsākot avīzē, kas toreiz saucās “Komunisma Rīts”. Kā labu un iejūtīgu kolēģi viņa atcerējās žurnālisti Veltu Veiriņu. Šobrīd laikrakstā “Neatkarīgās Tukuma ziņas” vēl arvien strādā viņas kolēģe Rūta Fjodorova. Arī patreiz Irina Kalme dzīvo Tukumā.

Izaudzinājusi divus dēlus un meitu. Rakstīšanai pievērsusies kādā vasarā, kad bijusi bez darba, dēls palīdzējis materiāli un viņa varējusi rakstīt.

Irina Kalme ir autore četrām bērnu grāmatiņām- “Kas tā tāda Jaunanna?”, “Ripsīša stāsts”, “Māšukiņš pilsētā” un “Māšukiņš laukos”, kā arī krājumam “Lugas un viencēlieni”.

back to top