pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Tikšanās ar mākslinieku Jāni Jansonu un Glezniecības plenēra atklāšana

17.06.2019 10:30

dsc_0103.jpg17.jūnijā Kandavas kultūras nama izstāžu zālē “Vējspārns” vienlaikus norisinājās divi pasākumi-  scenogrāfa Jāņa Jansona gleznu izstādes noslēgums un glezniecības plenēra atklāšana.

Scenogrāfs Jānis Jansons dzimis 1950.gada 13.aprīlī, studējis Latvijas Mākslas Akadēmijas scenogrāfijas nodaļā. Līdz 1986.gadam strādājis par scenogrāfu Valsts Rīgas Operetes teātrī, no 1983.gada Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.

J.Jansons piedalījies scenogrāfu un glezniecības izstādēs, veidojis scenogrāfiju dažādu teātru un trupu inscenējumiem, kā arī noformējis liela mēroga pasākumus koriem: Pasaules koru olimpiāde Arēnā “Rīga”, Ziemeļvalstu koru olimpiāde Mežaparka estrādē, Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētki Mežaparka estrādē. Izveidojis scenogrāfiju un izstrādājis balvu dizainu pasākumiem “Zelta āmurs” un “Preses nagla”.

Kā iepriekš informējām, no 17.  līdz 22.jūnijam Kandavā pēc ilgāka pārtraukuma atkal notiek gleznotāju plenērs.

Galerijas “Vējspārns” vadītāja Ilzīte Grinberga pastāstīja, ka nākamgad martā galerija  atzīmēs 25 gadu jubileju un, gatavojoties šim notikumam, vēlas atjaunot senu un jauku tradīciju – nedēļā pirms Jāņiem rīkot gleznotāju plenēru Kandavā. Šogad plenērā aicināti piedalīties visi tie gleznotāji, kuru izstādes no 2018.gada septembra līdz šā gada jūnijam bijušas apskatāmas izstāžu zālē “Vējspārns” vai Mākslas galerijā novada muzejā.

Tradīcijai, satikties gleznotāju plenērā pirmsjāņu noskaņās, lai iemūžinātu dabas plaukuma un ziedēšanas laiku Kandavā, ir senas saknes. Ilzītes vadībā notikuši vismaz trīs plenēri, pēdējais no tiem 2011.gadā. Lielākā daļa gleznotāju, kuri šogad aicināti uz plenēru, Kandavā viesojušies vairākkārt, ir iemīļojuši mūsu pilsētu, labprāt šeit glezno, bet daļa ciemosies pirmo reizi.

Plenēra noslēgumā 22.jūnijā no plkst.11:00 - 14:00 skvērā Bruņinieku pilskalna pakājē notiks plenērā tapušo darbu izstāde un tikšanās ar māksliniekiem. 

Visi mīļi aicināti!

back to top